FC ANDORRA

Un projecte més enllà del terreny de joc: l’Andorra busca l’arrelament social

El club intensifica els seus esforços per connectar amb la comunitat local, treballant en la base i reforçant el seu compromís amb el país després d’una etapa enfocada al creixement esportiu.

Published

on

L'afició a l'Estadi Nacional en un partit de la temporada passada / FCA

El FC Andorra ha fet un pas endavant per enfortir el seu arrelament social al país. Després d’anys enfocats principalment en l’àmbit esportiu, el club ha començat a treballar amb més determinació en la creació d’una identitat que vagi més enllà dels terrenys de joc.

La direcció té clar que el seu futur no només passa pels èxits esportius, sinó també per la seva capacitat d’integrar-se en la societat andorrana. Jaume Nogués, director d’operacions, ho té molt present. “L’arrelament social és el propòsit més gran que tenim com a club, com a entitat,” afirma.

Amb aquestes paraules, ressalta la importància de connectar amb la gent del país i fer que el club sigui una referència per als aficionats. L’Andorra vol ser un projecte que la societat senti com a propi, reflectint els valors i l’esperit de la comunitat. “Volem que els nens i les nenes del país es vegin representats en el club,” afegeix, indicant que la seva aposta va més enllà del primer equip i busca implicar tota la base esportiva d’Andorra.

Formant el futur: la importància de la base

Per aconseguir aquest arrelament, el club ha centrat molts esforços en el futbol base. Els joves talents del país han de veure el club com una aspiració i un lloc on créixer. El cas de Berto n’és un exemple clar: un jugador format al país que ha arribat al primer equip de manera natural. “Aquí ningú ha forçat res. Quan vam veure que era el seu moment, el tenim a l’equip,” destaca Nogués, fent referència a la importància de donar oportunitats als jugadors locals.

Aquesta filosofia demostra la voluntat de fer de l’Andorra un club de referència per als joves esportistes del país, una entitat que serveixi d’inspiració i camí cap al futbol professional. “El nostre objectiu és que els nens creixin amb el somni de jugar al primer equip de l’Andorra,” explica.

Col·laboració i equilibri amb altres entitats

El club és conscient que no pot créixer en solitari. Per això, col·labora amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF) per garantir que el desenvolupament dels joves sigui equilibrat i beneficiós per a tot el país. L’objectiu és evitar la saturació del mercat de jugadors i possibles conflictes amb altres entitats andorranes. 

“No volem entrar en una guerra absurda amb altres clubs,” comenta el director d’operacions, destacant la necessitat de treballar en harmonia amb la resta del teixit futbolístic andorrà. “Els altres clubs tenen les seves bases, i nosaltres volem respectar això,” afegeix. Aquesta col·laboració es reflecteix en la manera com es gestionen les categories inferiors i en la relació amb altres clubs, respectant els espais i la feina de cadascun.

Tecnificacions i comunitat

Més enllà del futbol base, el club ha iniciat altres iniciatives per fomentar la seva vinculació amb la societat andorrana. Les tecnificacions són un exemple de l’interès creixent dels més joves pel projecte de l’Andorra. “Tenim ara mateix 40 sol·licituds de nens que volen tecnificar amb nosaltres,” afirma Nogués. Aquestes activitats no només ofereixen una via per millorar esportivament, sinó que també reforcen la relació del club amb el seu entorn, convertint-se en una porta d’entrada per a la comunitat.

Aquestes tecnificacions permeten als joves futbolistes locals formar-se sota la metodologia i els valors que promou el club. “És important que els nens vegin que l’Andorra pot ser una porta cap a l’èxit esportiu,” explica. El creixent interès demostra que els nens i les seves famílies veuen en l’Andorra una opció atractiva per al desenvolupament esportiu i personal. Al mateix temps, aquestes iniciatives contribueixen a la creació d’un sentiment de pertinença i d’un vincle més fort entre l’entitat i la comunitat. “Volem que l’Andorra sigui més que un club de futbol, volem ser part de la societat,” conclou.

Creixement de la base social

L’aposta pel creixement social no es limita als joves jugadors. El club ha treballat per augmentar el nombre de socis i seguidors, i els resultats comencen a ser evidents. “Tenim el doble de socis ara que l’any que vam pujar a Primera RFEF,” comenta Nogués. Tot i que el nombre és un 20% inferior al que tenien a Segona Divisió, la resposta de la comunitat és encoratjadora. “L’entrada de públic en partits com el dia del Barça és un reflex de com l’interès pel club es manté viu entre els aficionats,” afegeix, posant de manifest la connexió que l’Andorra està construint amb el país.

Una relació a llarg termini

L’objectiu és consolidar-se com una entitat que va més enllà dels resultats esportius immediats. Nogués insisteix que la clau és treballar amb paciència i constància. “Volem estar aquí, créixer pas a pas i construir alguna cosa que sigui sostenible i significativa per al país,” diu. Aquest enfocament a llarg termini busca establir una relació forta i duradora amb la societat andorrana, fent que el club esdevingui un emblema per a la comunitat.

L’Andorra treballa dia a dia per arrelar-se al país. Vol ser més que un club de futbol; vol ser una part integrant de la societat andorrana, un punt de referència per a les noves generacions i una entitat que creixi de la mà del país. Aquest és el veritable propòsit del projecte: consolidar una identitat que vagi més enllà de les victòries al camp i es reflecteixi en el teixit social d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT
Exit mobile version