BÀSQUET

Montero guanya el partit sobre la botzina i la victòria es queda a València (89-88)

L’equip de Natxo Lezkano, tot i les baixes, ha competit molt bé davant d’un rival de la zona alta, i l’exhibició al tercer període ha permès l’equip lluitar pel partit

Published

on

Una imatge del partit / València Basket

El conjunt de Natxo Lezkano ha caigut a la Fonteta davant del València en un partit, on Jean Montero no ha tingut pietat dels seus excompanys. Els tricolors, que han competit gràcies sobretot a una brillant actuació de Jerrick Harding, no han pogut igualar el poder ofensiu d’un equip amb tants punts com els valencians.

La sortida dels locals ha estat molt bona i ha començat a obrir forat des de bon inici, gràcies especialment a un magnífic encert des de la línia de 6,75 que ha permès el primer parcial dels taronges. Harding, però, s’ha posat mans a l’obra i ha igualat ràpidament el partit amb dos triples consecutius que ha posat per davant el MoraBanc. Els actors secundaris del València han aparegut i han començat a endollar-se per capgirar de nou el marcador i tornar a posar per davant els locals amb un resultat que tancava el primer període de 25-20.

Els de Lezkano al segon període han vist com les opcions a poc a poc s’anaven esvaint. L’equip de Pedro Martínez ha pujat una marxa més en tots els àmbits del joc i han convertit el partit en un concurs de triples. El MoraBanc, ha intentat entrar en partit de la mà de Kuric i amb les aportacions d’altres jugadors de banqueta, però el rebot ofensiu i les segones opcions a l’anella dels del Principat han fet molt de mal. Al descans s’ha arribat amb un 48-34 que s’entén principalment per la gran diferència de 25-13 en rebots en la primera meitat.

El MoraBanc Andorra ha protagonitzat un espectacular tercer quart amb un parcial de 2-16 de sortida, liderat per un Jerrick Harding inspirat, que ha sumat 9 punts consecutius. Aquest impuls ha retallat la distància fins als cinc punts, forçant el tècnic Pedro Martínez a demanar un temps mort. Els andorrans han seguit en la seva dinàmica positiva, arribant a empatar el partit i posant-se al davant per primera vegada amb un triple de Ferran Bassas. El MoraBanc ha arribat a dominar de 8 punts (56-64), i tot i la reacció dels locals, ha mantingut l’avantatge fins a acabar el període 62-66. Un triple espectacular de Rafa Luz ha tancat el quart, però no ha estat vàlid. El període al tercer quart ha estat de 14-32.

L’últim quart ha estat marcat per un inici fort del València, que ha capgirat el marcador amb un parcial de 6-0, però el MoraBanc Andorra ha sabut reaccionar gràcies a un triple de Bassas que els ha tornat a posar per davant. El partit ha mantingut un equilibri constant, amb Harding liderant els tricolors i destacant amb una gran actuació. En un final frenètic, amb intercanvis de triples entre Costello, Oyeleye i Ferran, el marcador ha estat ajustadíssim fins als últims segons. Bassas ha estat clau, anotant cistelles decisives, incloent-ne una a 11 segons del final, que ha donat avantatge al MoraBanc amb el 87-88.

El partit ha culminat amb un final d’infart. Tot i que el MoraBanc Andorra havia aconseguit posar-se per davant gràcies a l’encert de Ferran Bassas, el València no ha tirat la tovallola. En una última acció dramàtica, Montero ha anotat sobre la botzina, donant la victòria als locals per 89-88 en un desenllaç cruel per als tricolors, que han competit fins al final, però s’han vist superats en l’últim sospir.