BÀSQUET

L’UCA i el Morabanc Andorra, continuen junts cinc anys després

Una iniciativa solidària que consisteix en un entrenament a la setmana pels pacients de la Unitat de Conductes Addictives

Published

on

Jaum Tomàs, Natàlia de Felipe i Lula Martínez, d'esquerra a dreta

L’UCA, Unitat de Conductes Addictives i el Morabanc Andorra renoven el seu conveni que va començar a l’estiu del 2019 i que enguany compleix cinc anys. La iniciativa per part del club amb l’UCA, consisteix en un d’entrenament a la setmana a pacients i usuaris, dirigits per Jaume Tomàs, entrenador del programa i actual director tècnic de la federació andorrana de bàsquet.

Fins al moment han passat una cinquantena de persones que han participat en aquest projecte solidari que només es va veure afecta el 2020 per la pandèmia. Avui en l’entrenament hi ha estat present, el capità tricolor, Natxo Llovet, que ha compartit moments amb els pacients. Lula Martínez, responsable del programa, ha destacat l’èxit de la idea i com ha suposat un plus per aquest col·lectiu. “Normalment, venim tots el dijous i per ells és el dia que més esperen”, ha asseverat Martínez. “És un moment de diversió, d’esport i també per exposar les frustracions i el treball que fa el Jaume amb ells és excepcional”, ha remarcat la responsable.

Enguany hi formen part unes 12 persones, que als anys van canviant, però també n’hi ha que repeteixen. “El bàsquet és l’excusa, és una estona entre amics i on tant ells com jo ens ensenyem coses i aprenem”, ha assenyalat Jaume Tomàs. “El club surt guanyant amb això, nosaltres intentem aportar la filosofia els valors, però ells ens aporten altres perspectives molt bones”, ha afegit l’entrenador. A l’UCA, hi formen part tan usuaris de l’Hospital de Dia, que dona el seu servei diari de 9 h a 17 h. I també de consultes externes, on el gran objectiu és poder reincidir-los amb total normalitat dins de la vida quotidiana i el mercat laboral.

En l’acte també s’han exposat els grans valors del club tricolor i sobretot la seva feina solidària i de compromís amb la societat del país. “La plataforma vol ser un recurs a la societat a donar la visibilitat de les necessitats d’aquest tipus de col·lectius i fer veure una realitat que en molts cops és rebutjada”, ha apuntat Natàlia de Felipe, responsable de relacions socials del club. A més, Martínez ha volgut també incidir en el fet que “és un lloc i un espai on mai s’han sentit jutjats i això és molt important i jos empre ho dic tots som iguals amb una pilota”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT
Exit mobile version