L’FC Santa Coloma creu en Europa i apropa el títol a la UE Santa Coloma

Santa Coloma i Atlètic d’Escaldes miren de prop les posicions europees i els de Calderé caminen plàcids cap al títol

Published

on

Els jugadors del Santa Coloma celebrant el gol de Virgili / FOTO: MARVIN ARQUÍÑIGO

No podria estar més emocionant aquesta lliga Multisegur. La primera jornada de la darrera volta ens ha deixat resultats que tornen a canviar les aspiracions dels molts equips. El primer d’ells és l’FC Santa Coloma que s’agafa com pot a les posicions europees i venç en la revenja del clàssic de la setmana passada. Per contra, l’Inter veu com les opcions del títol ja no estan en les seves mans i haurà d’esperar que la UE Santa Coloma punxi. Uns colomencs que una altra jornada no han fallat, aquest cop de forma més ajustada, però que li serveix per ampliar la diferència.

Inter Club Escaldes 1-2 FC Santa Coloma

El dissabte va començar amb la revenja del clàssic de la setmana passada. En aquell cas se’l van emportar els escaldencs i semblava que tot quedaria ja decidit per l’FC Santa Coloma. No obstant això, els de Fede Bessone no han dit la seva última paraula i volen estar a Europa la temporada vinent. La primera part ha estat molt igualada i cap dels dos equips ha pogut fer la diferència.

En la segona els colomencs han posat una marxa més des de l’inici i Virgili feia el primer després d’una bona diagonal i col·locant-la a la dreta d’un Adri Muñoz que no pot fer-hi res. Poc després el Santa Coloma ampliaria la distància amb un gol de Rufo, després d’una rematada d’Alaez al pal. En els instants finals ha arribat el gol de l’Inter, amb un bon xut de Domi Berlanga dins de l’àrea, però que ja no serviria per a molt. Tres punts per als colomencs vitals que tornen a entrar a la lluita per la segona plaça, ara a 4 punts.

CE Esperança 1-3 Atlètic Club Escaldes

Ja en el dia d’avui, l’Atlètic d’Escaldes continua molt fort i vol també entrar a Europa en aquest tram final. Els de Dani Luque porten nou partits sense perdre, amb un balanç de 7 victòries i 2 empats. Avui la víctima ha estat el cuer de la lliga, l’Esperança, que no ha pogut fer res davant un rival molt superior. El duel ha començat força bé per als escaldencs amb un gol al minut 23 de Guillaum López, que ja en porta 13 aquesta temporada. Després fins al descans el partit s’ha igualat i l’Esperança ha donat un punt més.

Ja en la segona, els de Richard Imbernón han empatat amb un gol del veterà, Miguel Ruiz. Un punt que els hi donaria molt, però que veurien que s’esfumaria en un tancar i obrir d’ulls. Una jugada embrollada acabaria amb dos expulsats pels locals. I això ha passat factura fins a tal punt que els escaldencs han fet dos gols més. Primer Rodrigo Piloto de penal i Fabio en el 84. Tres punts per l’Atlètic que es posa a 5 punts d’Europa i es manté a 1 punt del Santa Coloma.

CE Carroi 0-0 FC Pas de la Casa

Igualats en la classificació i també en el terreny de joc. Carroi i Pas de la Casa han empatat a 0 en un partit amb moltes ocasions, però molt poc encert. Els encampadans han avisat en la primera part i ha tingut les dues més clares del partit. Primer un xut de falta de Salguero que ha donat al travesser i la jugada posterior, Alejandro Huerta en el rebot també ha enviat la pilota al pal.

En la segona part, el Pas de la Casa ha continuat amenaçant molt més que el seu rival i fins a dues ocasions ha pogut obrir el marcador, però la manca d’efectivitat els ha impedit emportar-se tres punts claus per la permanència. Taules en l’electrònic i repartiment de punts molt favorables per als dos, que es col·loquen fora de la zona de descens amb 12 punts tots dos i a 4 punts del play-off per mantenir la categoria.

CF Atlètic Amèrica 0-1 UE Santa Coloma

La UE Santa Coloma vola per la via ràpida cap al títol. Els de Ramón Calderé tot i guanyar per la mínima, aprofiten la derrota de l’Inter per col·locar un avantatge en la lliga de 4 punts. Els colomencs no ho han tingut gens fàcil avui davant un Amèrica que venia extra motivat després de sortir de la cua de la classificació. Certament, els de Crsitian Lara ha posat en problemes al líder que li ha costat vèncer els tres punts.

Tot i això, els grocs i negres han arrancat bé el partit, ja que obria el marcador molt d’hora amb un bon gol d’Emanuel Teixeira. A partir d’aquí, els colomencs han insistit, però s’han topat amb un bon Teo a la porteria de l’Amèrica. El duel s’ha ajustat, però la UE ha acabat imposant-se per la mínima que li serveix per donar un cop important en el camí pel títol.

Penya Encarnada 2-1 FC Ordino

L’últim partit de la jornada ha estat molt disputat i igualat entre dos equips de la mitja taula. Però els detalls han marcat la diferència i la balança s’ha decantat del cantó del Penya. La primera part, però ha estat plena de detalls de qualitat de tots dos equips, que estan sent l’autèntica revolució d’aquesta temporada i demostra el salt qualitatiu de la lliga. Amb tot sense massa efectivitat el duel ha marxat al descans amb molt en joc per al segon temps.

Després del pas per vestidors, l’Ordino ha apujat el ritme i ha arribat el primer gol del partit. Roncal amb un xut potent ha posat el 0-1 en el marcador i ha deixat noquejat a un bon Penya Encarnada. Però els instants finals ens deixaria el millor del duel. Soeane s’anticipa a la defensa ordinenca i posa l’empat 1-1 pel Penya. El gol ha semblat donar ales als encarnats que poc després han fet el segon en el minut 83. Gabi Garcia serveix a la perfecció per Thiago que com a un “killer” ha fet el 2-1 final. Remuntada in extremis del Penya que s’instal·la en la cinquena posició.