Espanya supera la muralla defensiva d’Andorra amb golejada (5-0)

Els tricolors aguanten a la primera part, però la superioritat física i de qualitat dels espanyols ha estat determinant

Published

on

Un instant del partit / Xavi Miró//FAF

La lògica s’ha imposat a l’Estadi Nuevo Vivero de Badajoz davant 15.000 espectadors. Andorra ha caigut per davant una Espanya molt superior malgrat que els tricolors han aguantat un resultat curt en la primera meitat. El conjunt espanyol ha aprofitat el cansament al segon temps per acabar golejant.

La primera part ha estat dominada de principi a fi pel conjunt espanyol com ja era esperat. L’aposta defensiva de Koldo donant entrada fins a nou defenses en l’onze inicial, ha mostrat clarament quines eren les intencions d’Andorra, buscar un ritme lent i no permetre espais per dins, potser el punt més fort dels locals. Espanya s’ha anat acostant a poc a poc a la porteria d’Iker, però sense intimidar massa davant una defensa andorrana molt ben organitzada.

No obstant això, la selecció espanyola ha pujat el ritme cap al minut 20 i aconseguia obrir el marcador amb un bon xut de Ayoze, que ha superat la cobertura de Llovera per a batre per la dreta a Iker. Després del gol, els de Luis de la Fuente han continuat dominant, aconseguint percentatges de rècords de possessió, però els tricolors s’ha defensat bé, no concedint molts errors i permetent aguantar l’1-0 fins al descans.

La segona part ha continuat amb el mateix guió, però amb Espanya sent una mica més vertical. Els dos seleccionadors han fet canvis com és habitual en els amistosos. En el minut 52 ha arribat el segon per als locals. Una jugada iniciada per Aleix Garcia i ben combinada amb Pedri, ha acabat en el costat dret cap a Ayoze que amb una passada enrere ha assistit a Oyarzabal davant la mirada dels centrals andorrans. Poc després Christian Garcia ha salvat el tercer sobre la línia en un remat acrobàtic del canari Ayoze.

Espanya ha anat per mes i en el minut 65 ha començat a sentenciar el partit. Una passada en profunditat de Fermín cap a Ferran Torres, aquest veu arribar tot sol a Oyarzabal a la dreta i el davanter basc només ha hagut d’empènyer la pilot amb la porteria buida. El jugador de la Real Societat no s’ha quedat satisfet amb el doblet i en el minut 72, ha aprofitat un mal refús de la defensa per fer l’hat-trick i el 4-0.

En el minut 78, ha vingut el moment més emotiu del duel amb l’entrada de Ludovic Clemente, jugant el seu últim partit de la seva carrera.Una entrada amb sabor amarg perquè poc després, Ferran Torres ha fet el 5-0 final amb una assistència de Fermín.