Connect with us

ESPORT DE NEU

El mundial d’esquí multiplicaria per 10 l’impacte de les finals de la Copa del Món

David Hidalgo apunta que el retorn d’organitzar un esdeveniment com aquest implicaria 60.000 pernoctacions al país

Publicat

el

Una de les pancartes anunciant la candidatura pel 2029 / CANDIDATURA 2029
Una de les pancartes anunciant la candidatura pel 2029 / CANDIDATURA 2029

Si les finals de la Copa del Món d’esquí de l’any passat ja van tenir un imapcte de 15 milions d’euros i més de 6.000 pernoctacions, el director general de la candidatura d’Andorra per acollir els mundials d’esquí del 2029, David Hidalgo, ha explicat a Andorra Esportiu que l’impacte d’un esdeveniment com aquest seria “multiplicar per deu el de la Copa del Món”.

Això implicaria, segons les estimacions del màxim responsable de la candidatura, d’un retorn d’uns 150 milions d’euros i més de 60.000 pernoctacions al Principat. En aquest sentit, Hidalgo apunta al programa Mitja Part que per acollir un esdeveniment tant global com aquest cal una infraestructura –la qual Andorra ja té– però també “un bany de realitat que és una cosa que els falta als nostres competidors”. En aquest sentit, Hidalgo apunta que, per exemple, la candidatura de Narvik “vol cremar etapes molt ràpides”, mentre que Andorra ha acumulat experiència al llarg dels darrers anys amb l’organització d’esdeveniments com les copes d’Europa o les finals de la Copa del Món de l’any passat.

Així, el líder de la candidatura detalla que ara per ara el Principat ja compta amb tot allò necessari per acollir aquest esdeveniment, també perquè es compta amb tota la infraestructura hotelera necessària per acollir aquest esdeveniment. “El concepte turístic a Andorra hi és i ho hem anat complementant amb la part esportiva” remarca Hidalgo que assegura que la pista Avet és “una de les millors del món” pel que fa a les pistes de gegant.

Unió de les estació i acord d’associació, claus per l’èxit

En aquest sentit, Hidalgo també reconeix que el fet d’haver unificat totes les estacions d’esquí sota una única marca ha ajudat a “unificar el producte” i vendre’l així millor. “Quan vas a 200 quilòmetres d’Andorra el que volen és Andorra, aquesta és la destinació d’esquí; la resta es renta a casa” assevera.

De fet, Hidalgo apunta també que un acord d’associació amb la Unió Europea seria també un element que ajudaria al creixement de les estacions que, tot i que no tenen un factor especial que les diferenciï d’altres sectors del país, sí que es poden veure afectades per les restriccions de mobilitat. “És una tendència que no podem aturar i serà una qüestió estructural de país”. “La duana és una cosa que encara trigarà anys però afecta a la mobilitat; avui en dia necessitem lliure circulació” remarca Hidalgo que alhora reclama mantenir les especificitats d’Andorra en la negociaicó.

D’altra banda, el director general de Grandvalira apunta que cada cop més l’estació té la necessitat de garantir un servei de major qualitat, un element pel qual és imprescindible consolidar una plantilla durant tot l’any. Així, Hidalgo apunta a que la millora de l’oferta durant la temporada d’estiu, amb la que no es guanyen diners “però ja no en perdem”, permet que “famílies s’instal·lin al país i es consolidi un gruix de l’equip, per després a l’hivern reforçar-te amb la figura del temporer que té on emmirallar-se”.

Continua llegint
Clicka per comentar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT