BÀSQUET

El MoraBanc ja té la seva primera pilota de partit amb el triomf a Manresa (90-97)

Una nova exhibició de Harding i de Montero permet als tricolors afrontar la primera ocasió per certificar la permanència la setmana vinent davant el Barça

Published

on

No vol perdre el temps el MoraBanc Andorra. El conjunt de Natxo Lezkano ha sumat avui l’onzena victòria de la temporada a la pista del Baxi Manresa i tindrà la primera pilota de partit la setmana vinent a casa davant el Barça.

Els tricolors han anat de menys a més en un primer temps en el qual els manresans han deixat escapar 15 punts d’avantatge després d’un primer període en el qual els atacs s’han imposat, clarament, a les defenses. Del 30-28 amb el qual s’ha arribat al final dels primers 10 minuts, els de Pedro Martínez han passat al 48-33 de l’equador del segon quart. A partir d’aquí el MoraBanc –que ha vist com Tyson Pérez es tornava a lesionar i es pot perdre el que queda de temporada– ha passat a l’acció amb un Harding (25 punts, 1 assistència i 21 de valoració) que ha agafat el timó i ha estat capaç de fer que el seu equip arribés al descans només 4 per darrere a l’electrònic (53-49).

Tan bé ha acabat l’equip de Lezkano el segon període que ha allargat la dinàmica a l’inici del tercer per començar a construir una diferència que ha arribat a ser de 18 punts quan falten 3 minuts pel final del duel. De fet, el tercer parcial del MoraBanc Andorra ha estat aclaparador després d’endossar un 9-24 als manresans.

Ja en el darrer període, el canvi de cops ha anat i ha vingut, però quan semblava que els locals reaccionaven ha aparegut Montero (16 punts, 4 assistències i 25 crèdits de valoració) per acabar de certificar un triomf per 90-97.

Primera pilota de partit

Amb aquesta, l’Andorra suma ja onze victòries aquest curs i, a l’espera del que faci demà Obradoiro, es queda amb quatre victòries de marge respecte al descens. Això suposarà que els de Lezkano disposaran de la primera ocasió per certificar la permanència de forma matemàtica.

En el cas de derrota de l’Obradoiro aquesta jornada, amb una victòria tricolor davant el Barça en valdria. En el cas que els gallecs perdin també la setmana vinent, els del Principat ja tindrien la permanència matemàtica.

La salvació també podria arribar per la via del Granada que, en el cas de guanyar aquesta setmana, obligaria al MoraBanc a superar als culers a la Bombonera.