Els aficionats al món de l’esport són cada cop més presents al Principat. Des de principi de temporada el MoraBanc Andorra ha omplert en un 68,7% de mitjana. Un percentatge molt similar en el cas de l’Estadi Nacional pels duels de l’FC Andorra com a local que han omplert en un 65% el camp. Una afluència que –tot i ser més gran en valors absoluts pel que fa al bàsquet per la capacitat del Pavelló de Govern– demostra com cada cop més guardar part del cap de setmana a l’esport professional començar a ser quelcom cultural.
En el seu segon any a Segona Divisió, l’FC Andorra presenta una mitjana de poc més de 2.144 espectadors a l’Estadi Nacional. Uns números que poden semblar molt baixos, però si tenim en compte la capacitat de l’Estadi Nacional –3.306 seients–, són entrades força bones. Atenint-nos a les estadístiques, el conjunt tricolor és el vuitè classificat pel que fa als percentatges de públic de tota la categoria de plata, tot agafant la referència entre la capacitat de l’estadi la mitja d’assistents. Per tant, tot i que l’Andorra no mobilitza encara en el seu estadi volums com els de la Romareda (22.565 espectadors de mitjana) o l’RCDE Stadium (18.708), sí que se situa entre els deu primers clubs que més omplen el seu estadi. Els del Principat, assoleixen de mitjana el 65% de la capacitat del Nacional, superant per poc als percentatges del seu primer any al futbol professional, quan el camp es va omplir al 61,7%.
Per interpretar aquestes dades, l’FC Andorra aquesta temporada ha fet més d’una promoció per portar gent a l’Estadi Nacional i té uns preus d’abonaments bastant competitius, un dels més assequibles de la categoria. A més, els partits davant l’Espanyol o el Real Saragossa han fet incrementar notòriament la xifra. El duel davant els blanc-i-blaus ha estat fins al moment la millor entrada en la història del Nacional a la Segona Divisió, amb un total de 3.020 espectadors. També va ser bona l'estrena davant el Cartagena amb un total de 2.520 butaques plenes (76,2%) o la del dia de l'Elx amb un estadi al 73% de la seva capacitat (2.398).
També ple a la Bombonera
Pel que fa al Morabanc Andorra, actualment és l'equip amb menys nombre d'aficionats, en valors absoluts, de la lliga amb una mitjana de 3.433 espectadors. Una realitat, però que només respon a la capacitat del pavelló, ja que la Bombonera només té espai per a 5.000 persones, sent així l'estadi més petit de la lliga, juntament amb el Nou Congost de Manresa.
Ara bé, la fidelitat del públic tricolor és de traca el que permet al MoraBanc ser l'onzè equip de la lliga que més omple el seu camp de mitjana. El Pavelló de Govern, que s'ha omplert enguany al 68,7% de mitjana, se situa just per davant de pavellons com el Palau Blaugrana (63,8%), el Gran Canària Arena (63,2%) i el WiZink Center (Real Madrid) amb una assistència del 62,5%. En aquest sentit, els equips que més buits presenten en el seu pavelló són el Joventut Badalona, ja que a l'Olímpic té una capacitat per a 12.760 persones, mentre que la mitjana és de 6.000. És a dir, un 47,02%. Just per damunt estaria el Casademont Saragossa amb un 50,06%, perquè el pavelló Príncep Felip, amb espai per a 10.744 persones, ha reunit 5.379 de mitjana per partit. Paradoxalment, el Baskonia, que és l'equip que més gent té de mitjana amb 9.632 persones, és el tercer amb menys percentatge d'ocupació. El Buesa Arena es queda en un 62,12%, en ser el que compta amb major capacitat: 15.504 persones.
A més, en els partits grans el públic s'ha bolcat i, gràcies també a la visita dels aficionats dels rivals, s'ha aconseguit exhaurir les entrades en fins a tres ocasions al llarg d'aquesta temporada. Manresa, Joventut de Badalona i BAXI Manresa, han estat els tres partits on el club va aconseguir penjar el cartell de sold-out. Unes dades que encara podrien millorar, a l'espera de la visita de tres dels equips d'Eurolliga: València Bàsquet, FC Barcelona i Reial Madrid.
En total, més de 65.000 aficionats s'han desplaçat a alguns dels dos estadis al llarg d'aquest curs en una mobilització setmana rere setmana que només l'esport ha demostrat mantenir al llarg de tant de temps.