POLIESPORTIU

Andorra tanca el campionat d’Europa de nacions en setè lloc i 5 rècords nacionals

Les germanes Viñals van participar en quatre dels cinc rècords

Published

on

Nahuel Carabaña durant els 3,00 metres obstàcles / sportmedia_es

Gran moment de l’atletisme andorrà. El Campionat d’Europa de les Nacions ha deixat un molt bon sabor de boca dels atletes tricolors que han aconseguit segellar la setena plaça de la tercera divisió. Si bé Andorra encara és lluny de les posicions d’ascens –enguany les dues seleccions que han acabat pujant de categoria han estat Irlanda, Àustria i Israel– els atletes del país han mostrat un bon estat de forma recollint fins a cinc rècords nacionals.

En la primera jornada, els tricolors van sumar 95 punts que la situaven en setena posició, a tocar de Geòrgia. Un bon lloc a la classificació gràcies a resultats com els de Pol Moya –que va finalitzar segon en els 800 metres amb un temps d’1:49.57– i a la victòria de Nahuel Carabaña en els 3.000 metres obstacles (8:48.79), sent la primera ocasió en la qual Andorra s’emportava una prova d’aquest campionat de nacions.

“Som un país petit i és bo que vinguem tots com equip”

Pol Moya, atleta de la selecció andorrana en el campionat d’europa de les nacions

En aquest sentit, l’atleta del Barça especialista en els 800, Pol Moya, metres va reconèixer estar “una mica decebut” amb el seu resultat després de veure’s “encaixonat” durant el tram final de la cursa. “Som un país petit i és bo que vinguem tots com equip”, va remarcar Moya.

Un bon ritme que es va mantenir en la segona jornada en la qual els tricolors van poder guanyar una plaça a la classificació i tancant, quan faltenl darrer dia, en sisena posició amb 196 punts. Finalment, però, Andorra tanca el campionat de les nacions en setena posició amb 269 punts.

De rècord en rècord

Més enllà dels resultats, però el bon moment de forma també es va veure per les bones marques. En més d’una prova es van registrar millors marques personals, mentre que durant el transcurs dels tres dies es van aconseguir fins a cinc rècords nacionals.

El primer a caure va ser el de Carlota Málaga en els 400 metres. Un rècord nacional sots-23 que va assolir rebaixar fins als 58,52”. Durant la segona jornada el protagonisme va ser per a les germanes Viñals que entre les dues –a més de la resta de l’equip del relleu femení– van aportar tres rècords més.

En els 100m tanques, Alba Viñals va deixar una nova millor marca amb els 14,68” que va aconseguir. En el cas de la Duna Viñals el rècord va arribar en els 400m tanques, gràcies al temps d’1:00,22, mentre que l’equip format per les dues germanes i Jana Rodríguez, i la Carlota Màlaga ha fixat un nou rècord nacional en el relleu 4x100m amb un temps de 48.61”.

En el relleu mixt també ha arribat –ja en el darrer dia– un altre rècord absolut. L’equip format per Alba i Duna Viñals, Pau Blasi i Pol Moya han deixat un nou millor tempss de 3:29.54” en aquesta moderna prova de l’atletisme. El darrer nou rècord va ser el de Maria Morató al llançament de javelina amb una nova millor marca absoluta de 29,6 metres.