Andorra suma un empat i certifica la tercera posició a la Women’s Nations League (0-0)

Andorra suma un valuós empat davant Moldàvia en un partit molt vistós i amb moltes ocasions

Published

on

La selecció d’Andorra femenina ha tancat la seva primera participació en un gran torneig internacional amb un empat per 0-0 davant de Moldàvia. Una selecció que les de José Antonio Martin ja van guanyar al partit d’anada per 1-2, però que arribava en un magnífic estat de forma després de sumar dos empats davant de les primeres seleccions del grup, Malta i Letònia.

Andorra després de perdre en l’últim partit sobre la densa neu de Letònia, ha sortit al Nacional amb la clara intenció d’endur-se un resultat positiu del partit d’avui per acabar per sobre de la selecció que avui visitava Andorra. Les tricolors han començat dominant, sobretot amb pilota i domini posicional del joc. Però, així i tot, la primera gran ocasió ha estat de Moldàvia a la sortida d’un córner. Això ha posat la por al cos a una selecció nacional que ha començat a patir i retrocedir metres. Luna Vázquez, providencial, n’ha tret tres de molt clares, per mantenir el resultat igualat i mantenir vives les esperances. Al minut 25, però, Erica Gonçalves ha tingut dues ocasions gairebé idèntiques. Dos xuts des de fora de l’àrea que s’han topat amb el travesser en què podien haver estat, qualsevol dels dos, el gol de la jornada. A partir d’aquest moment, Andorra ha tornat a sortir a l’atac i han començat les ocasions per tots dos equips, però que ningú ha acabat d’aprofitar abans de la mitja part.

A la segona meitat, tot ha començat tal com ha acabat la primera. Intensitat, ocasions i molt bon futbol. S’han començat a sentir les ganes d’emportar-se la victòria i així han arribat les primeres accions dels peus de Tizón. Andorra, dominadora no permetia atacs de Moldàvia, fins al minut 63, on de nou, Luna ha tornat a salvar l’equip després d’un gran xut llunyà de Toma. Els canvis sobre la gespa també han tingut influència en el joc. Ruzafa, Noa Gallinat i Júlia Domingo han donat aire fresc i han ajudat l’equip a mantenir la intensitat.

Al minut 71, però, Moldàvia després d’un gran servei de falta executat per Toma, gairebé acaba en gol. Això ha fet reaccionat Andorra i, en la següent acció al contraatac, Tere ha fet un golàs, però que ha estat anul·lat per fora de joc. Als últims minuts, tots dos equips han fet una passa endavant en la cerca d’una victòria clau per totes dues seleccions. Erica, un altre cop, des de molt lluny, ha tingut el gol de la victòria, però l’aturada de Panova ha evitat el primer.

Tot i això, el marcador no s’ha mogut, i cap dels dos equips, tot i les moltes ocassions que han tingut, han pogut aconseguir la victòria. Amb aquest empat per 0-0, per tant, Andorra finalitza la seva primera Women’s Nations League i certifica la tercera posició del grup, amb un balanç d’una victòria, un empat i quatre derrotes.