Connect with us

COA

Xavier Espot Miró es planteja presentar-se a les eleccions del COA

El president del comitè organitzador dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2025 deixa la porta oberta a ser el pròxim president del COA

Publicat

el

Xavier Espot Miró, actual responsable i president del comitè organitzador dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2025, està considerant la possibilitat de presentar-se a les eleccions al Comitè Olímpic Andorrà (COA). En una entrevista a Andorra Esportiu TV, Espot Miró ha expressat la seva intenció de postular-se, sempre i quan compti amb el suport necessari de les federacions esportives del país, un fet indispensable, assegura, per poder fer front a la presidència i prèvia candidatura.

“Si tingués el suport necessari per part de les federacions, em presentaria”, ha afirmat Espot. No obstant això, ha subratllat que primer cal que el president actual del COA convoqui les eleccions i que es donin les condicions adequades per a la seva candidatura. Amb aquesta possible candidatura, on Espot ha assegurat que “s’hi dedicaria plenament”, abans però, Espot Miró, actual president de l’organització dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2025, encara és centrat en un repte que reuneix atletes de diversos països petits d’Europa i que representa un repte important per al país tant organitzatiu com socioeconòmic.

La seva experiència i dedicació en aquest rol l’han posat en el punt de mira com un candidat potencial per liderar el COA en els pròxims anys i que ell mateix ha assegurat que és una opció que podria dur-se a terme amb el suport necessari.

Continua llegint
Clicka per comentar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

COA

El COA reafirma la seva postura: no s’aplicaran les places d’universalitat

Tot i les peticions de flexibilitat per part de la FAN, el Comitè Olímpic Andorrà només acceptarà atletes que assoleixin les mínimes internacionals exigides

Publicat

el

Minuts abans de començar l'Assemblea General Ordínaria / AE

A mesura que s’acostaven els Jocs Olímpics de París 2024, el Comitè Olímpic Andorrà (COA) es va mantenir ferm en la seva postura de seleccionar únicament els esportistes que assolissin les mínimes internacionals exigides. Aquesta tarda, en l’Assemblea General Ordinària, tot i que no estava a l’ordre del dia, Joan Clotet, president de la FAN, ha plantejat el tema i va proposar una reunió extraordinària a tres bandes entre el COA, atletisme i natació per prendre una decisió definitiva.

El Comitè Olímpic ha confirmat dita reunió, que en tot cas no serà extraordinària, tal com marquen els estatuts i on si es podria tornar a votar. Amb tot, l’organització s’ha mantingut ferma en la seva posició inicial i president, Jaume Martí, ha recordat que “es va votar en el ple per unanimitat que no s’utilitzarien ni les ‘wild cards’ de totes les federacions ni les places d’universalitat tret que no hi hagués cap representant”. No obstant això, el COA s’havia mostrat partidari de prendre noves decisions en cas que “haguessin vingut totes les federacions”, ha asseverat el màxim mandatari del comitè.

Amb Mònica Doria ja classificada i a l’espera de la classificació de Nahuel Carabaña, la solució podria ser utilitzar la plaça per a un atleta masculí que estigués més a prop de la mínima, assegurant així dos atletes a la capital francesa. “En cas que el Nahuel no ho aconsegueixi, haurà d’anar un de natació o d’atletisme, i això ho tenim preparat”, ha explicat Martí.

Per la seva part, Joan Clotet es va mostrar en desacord amb la decisió i va lamentar que “estic trist perquè ho hem lluitat fins al final i hem de veure què passa amb aquesta plaça masculina”. Tot i haver demanat la reunió, el president ha apuntat que “no tindrà incidència en les places, ja que el reglament ho impedeix i evidentment no tenim temps de convocar una extraordinària”. A més, Clotet ha remarcat que “potser hauríem d’haver parlat amb les federacions per obtenir suport” i, alhora, ha exposat que “si el COA no està per la labor de fer-ho, nosaltres òbviament estem en minoria”.

Finalment, en l’assemblea, les federacions van explicar una millora en el sistema d’elecció per evitar controvèrsies com la generada per a París 2024 i començar a treballar des d’ara per als pròxims Jocs Olímpics a Los Angeles 2028. La possible solució que es va discutir és la de crear una comissió tècnica d’atletes que pugui estudiar cas per cas cada esport. “S’ha de començar a treballar ja i no esperar i arribar tard com en aquests Jocs”, ha conclòs Clotet.

Despiece de Noticia

Jaume Martí convoca les eleccions per a la presidència del COA al desembre

En l’Assemblea General Ordinària celebrada aquesta tarda, el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, també ha anunciat la convocatòria d’eleccions per a la presidència del COA, que tindran lloc al desembre, immediatament després dels Jocs Olímpics de París 2024. Martí ha comunicat la seva decisió de no presentar-se a la reelecció, posant fi a una trajectòria de 22 anys al capdavant de l’organització.
El procés electoral s’iniciarà al desembre i podria concloure al gener, segons ha explicat Martí. Després de cinc mandats, el president considera que “és el moment adequat per cedir el lloc a d’altra gent”. Aquesta decisió marca el final d’una era i l’inici d’una nova etapa per al Comitè Olímpic Andorrà, on Xavier Espot Miró, president del comitè organitzador dels Jocs dels Petits Estats, ja va confirmar a Andorra Esportiu TV que s’hi presentaria.

Continua llegint

COA

X. Espot Miró: “No conec cap país que ofereixi tantes oportunitats per practicar esport”

El president del comitè organitzador dels Jocs dels Petits Estats ha valorat a Andorra Esportiu TV com s’està preparant l’esdeveniment a menys de 365 dies per l’inici

Publicat

el

Xavier Espot MIró
Una imatge de l'entrevista / AE

Pregunta: Jo li començo a preguntar, senyor Espot, com està això dels jocs dels petits estats, que ja queda cada cop menys, com pinta?

Xavier Espot Miró: Molt bé. Pinta bé. Els Jocs dels Petits Estats d’Europa d’Andorra 2025 són una ocasió única per promocionar el nostre país, en primer lloc, i a l’esport andorrà. Aquesta, jo crec que és una magnífica oportunitat de mostrar al món la nostra capacitat per organitzar els esdeveniments d’aquesta magnitud. No existeix millor vehicle per fomentar i ressaltar els nostres valors olímpics. I bé, viurem una setmana excepcional. Des del 26 de maig del 2025, que serà la data de la cerimònia d’obertura, fins al 31 de maig del 2025, dia de la cerimònia de clausura. Es competirà durant cinc dies en diferents modalitats i amb dotze esports. I les seus esportives com és obvi, seran les set parròquies. I us donarem detall els esports que se celebraran a cada parròquia. A Canillo, el tenis taula. En camp, al voleibol, a Ordino, la gimnàstica artística i al ciclisme, la modalitat de cronorruta. A la Massana, el ciclisme a BTT i el tir al plat. Andorra la Vella, l’atletisme, la natació i la natació artística, la gimnàstica rítmica, el tir de precisió, el rugbi a set, el bàsquet cinc per cinc, el vòlei-platja i una part del circuit del ciclisme de Ruta. A Sant Julià de Lòria tindrem el karate i Escaldes-Engordany, el judo, el básquet tres per tres i l’altra part del ciclisme de ruta.

P: Dona la sensació de que això és una cosa que és de país, també es demostra en el sentit de que estaran totes les parròquies. No sé si això també és voluntat del COA de que aquest esdeveniment sigui una cosa que mogui tot el país.

X.E.M.: El país hi participen, evidentment, les parròquies. Ja no solament, financerament, sinó també hi participen oferint les seves instal·lacions. Els jocs, de manera indefectible, són jocs del país, són jocs pels andorrans, són els nostres jocs. Jo crec que, evidentment, hi han de participar tots els comuns, el govern, com no podria ser d’una altra manera, i evidentment, la nostra població. Si comptem amb 500 voluntaris, serà la festa del nostre país.

P: Què ens falta per tenir tot això llest?

X.E.M.: Abans dels Jocs de Malta de l’any 23, ja teníem un guió molt precís de com volíem organitzar els nostres jocs. Llavors, uns quants membres del nostre comitè d’organització que ja havíem creat amb aquest efecte, vam viatjar a Malta per observar els detalls de la seva organització i treure el millor profit. Tornant de Malta, ja vam començar a treballar de valent i no ens falta res, però tenim tantes coses per tancar. Tancar. Moltes, les més importants, estan tancades, però tenim tantes coses, tantes coses encara per fer. Però tenim temps i anem treballant amb tranquil·litat.

P: Segurament les instal·lacions que més falten, no sé si hi ha el comunal, no sé si també el Nacional…

X.E.M.: Sí. Bueno, abans d’això voldria acabar dient que nosaltres comptem que el desembre tindrem tancat pràcticament tot. Faltaran uns mesos, però jo crec que també és bo per tindre temps per polir els detalls i algun detall que pot sorgir a l’última hora.

P: Quan diu que ho tindrem tot tancat, vol dir que també les instal·lacions les preveu també ja tenir les noves?

X.E.M.: Les instal·lacions s’aniran arreglant fins a la setmana abans dels jocs. És una feina que no s’acaba mai. O sigui, s’acaba en el moment de la inauguració, però nosaltres pensem i creiem i no hi ha cap motiu perquè sigui d’una altra manera. Tindrem les instal·lacions a punt i en bon estat.

P: Les dues que més falten o que més feina tindran seran la pista d’atletisme amb aquesta modificació i l’Estadi Nacional amb la gespa artificial?

X.E.M.: Sí, a l’Estadi Nacional tindrem una gespa, que no sabem quina serà. Qualsevol sigui la gespa, no tenim cap inconvenient. O sigui, evidentment, una gespa més soferta i més resistent de la que hi ha avui en dia, a nosaltres ens facilitaria molt la feina perquè dos dies després de la inauguració toca jugar els partits de Rugby a 7.

P: I amb l’Estadi Comunal tenen una previsió de quan més o menys?

X.E.M.: El Comú ja està treballant i nosaltres anem seguint el projecte, jo crec que ho tindrem en bones condicions.

P: Quants esportistes preveu el COA de cara a aquests jocs? Perquè em dona la sensació que als darrers va haver com un boom. Ja sé que a vegades és una mica injust mirar només el medaller, però que vam sortir molt contents, no?

X.E.M.: Jo crec que el nombre de participants sorgirà de les reunions que tenim pendents, pendents amb les federacions i amb la Secretaria d’Estat d’Esports. Jo espero que seran molts els participants, jo crec que aquests són els nostres jocs per excelència.

P: El fet de que els jocs dels petits estats han de ser els jocs de país, uns jocs de que hi participi tota la població, no sé si el fet de que l’esport andorrà últimament, que tens Joan Verdú, Nahuel, Mónica Doria, Gina del Rio, Cande Moreno i noms que, òbviament, em deixo… Però això pot ajudar també?

X.E.M.: Jo, personalment, estic molt content i orgullós del nivell dels nostres esportistes. Però si raonem amb sentit comú, que cal fer-ho, som un petit país en territori i població. Però jo crec que som molt grans. Som un país molt gran amb èxits esportius. Tenim grans esportistes, grans campions i molta joventut anhelant accedir a l’elit esportiva. Jo crec que sense cap mena de dubte som un país eminentment esportiu. Ja només cal enumerar el nombre d’instal·lacions que ens faciliten com uns governs, el sector privat inclòs. I la quantitat de diners que es dediquen a l’esport. I no conec cap país que proporcionalment ofereixi tantes oportunitats a la seva joventut per la pràctica de tants esports.

P: Aquesta inversió que s’ha fet fins ara, aquesta inversió pública, privada, en general, és també el que ens ha portat fins aquí?

X.E.M.: El món de l’esport és exigència, voluntat, abnegació, treball, feina. Això és el món de l’esport. Ha de ser més exigent. És que ja no és que nosaltres siguem més exigents. És que els mateixos esportistes, per la seva professionalitat, que cada dia són més professionals. I això és molt bo pel nostre país també, que sigui així.

P: Els reptes com a l’organització que s’han hagut d’afrontar, quins són i quins queden?

X.E.M.: Jo crec que la dificultat d’organitzar els nostres jocs, és que la quantitat de detalls necessaris per organitzar una competició de cinc dies, 12 esports i totes les seves modalitats, són molta feina, molta dedicació. Però som un país que, per sort, és un país amb un ADN molt particular. A casa i a l’estranger, tots som ambaixadors del nostre país. I volem que les nostres delegacions i les que ens visitin, que competeixin amb les millors condicions possibles. És molt important. I això és un repte que tenim, que quan tornin a casa, recordin Andorra com una terra d’acollida i hospitalària i oberta al món.

P: Suposo que també hi ha una part de deixar un llegat social, que pels jocs, millorar les instalacions deixa un llegat directe per la gent. No sé si això també és un objectiu que es marca des del COA?

X.E.M.: Nosaltres, des del bon principi, sempre hem pensat en els llegats d’uns jocs. I jo crec que el primer llegat per la nostra societat ja és l’orgull de poder organitzar una manifestació esportiva d’aquesta magnitud. No és tan evident aquesta organització. I després, l’orgull que tots els atletes puguin competir amb condicions d’igualtat i d’equitat. És molt important això. En un marc tan incomparable com és Andorra i les muntanyes que Andorra ens ofereix. La bellesa dels nostres paisatges i de les nostres muntanyes és incomparable. Després, si ens centrem en un aspecte una mica més material del llegat d’aquests jocs, jo crec que veurem una millora de les nostres instal·lacions, sense cap dubte. La construcció d’un camp de tir. I disposarem de material esportiu nou i renovat. I això serà per l’ús posterior dels nostres joves i dels esportistes no tan joves i tantes altres coses. Després, ja si ens centrem una mica més i posem el foc una mica més, precisament, amb el Comitè Olímpic Andorrà, per nosaltres organitzar aquests jocs és un prestigi. I millorarem els nostres locals, perquè hi tindrem manifestacions aquí en l’àmbit de l’organització, i evidentment també, la nostra administració millorarà, perquè quan tens tanta feina i tanta preocupació, estàs obligat també de millorar la teva administració.

P: En els darrers jocs: 21 medalles, 4 ors, 7 plates i 10 bronzes. És el mínim que es marca o és l’objectiu a superar?

X.E.M.: En el món de l’esport, l’objectiu és millorar sempre. I així pensem que serà. No es pot fer esport d’alt nivell sense tindre aquest pensament al cap. I avançar un pronòstic és molt poc Per tant, perquè la meva opinió no crec que sigui rellevant en aquest sentit. El que sí que us puc avançar, sense cap mena de dubte, és que els nostres atletes competiran amb l’orgull de representar el nostre país i que aquest ànim és la clau per aconseguir molts èxits. I després, com esportiu que soc, jo també em fixo sempre molt en els atletes que, malgrat que no han pujat al podi, han competit amb el coratge, donant tot el que tenien de força i voluntat.

P: Entenc que l’acte d’inauguració serà a l’Estadi Nacional?

X.E.M.: La nostra feina és adaptant-se. Jo tinc entès que canviaran la gespa. Ho tinc entès per què ho he sentit, com vostè. I sigui una gespa o l’altra, per nosaltres serà irrellevant, evidentment. Com ja t’he dit, una gespa menys delicada ens permetria poder fer la cerimònia d’inauguració amb menys atencions i sobretot que la gespa estarà en millors condicions per competir dos dies després amb rugbi a 7.

P: Tenen ja tancat com serà la inauguració?

X.E.M.: No ho tenim tancat, ho tenim visualitzat. Jo crec que la cerimònia d’organització veurà les seves variacions, sobretot en funció també del pressupost. Vostè sap que els espectacles poden ser molt diversos, amb qualitat, amb quantitat. Jo crec que hem de ser humils. Hem de destinar el pressupost convenient, però amb sentit comú també. És millor gastar diners pels esportistes que per una ceremonia d’inauguració.

P: Hi ha una qüestió també que se n’ha parlat molt amb la candidatura el 2029 d’esquí. Tot el tema d’accessibilitat, sostenibilitat, no sé si també hi ha un apartat dintre dels Jocs que s’ha treballat en aquest sentit i si hi ha alguna iniciativa?

X.E.M.: Nosaltres, a part de combregar amb els valors olímpics, el món de l’esport també coincideix amb molts altres valors, idees i sentiments. El concepte d’accessibilitat, de l’accessibilitat, d’alguna manera ja està establert a la nostra societat. Tothom ho té coll a dins i ho troba natural. Encara que això no vol dir que no hem de fer molts esforços per incidir en aquest tema i nosaltres hi pensem molt. Fa part dels nostres projectes. I concretament, la sostenibilitat és una preocupació capital per l’organització dels nostres jocs, entenc, en el dia d’avui. Estem treballant projectes amb FEDA. Vull dir que el consum d’energia elèctrica durant el joc sigui exclusivament d’origen verd, energia verda. Jo crec que això ho podrem aconseguir. I també estem estudiant la problemàtica de l’aigua. I l’aigua embotellada, no aigua embotellada. A priori, sembla fàcil parlar de l’aigua no embotellada, però la no embotellada també té les seves problemàtiques i substàncies.

Nosaltres farem els jocs més sostenibles que puguem fer. I com que hi pensem molt i hi treballem, jo crec que es faran uns jocs molt sostenibles i sobretot comparant amb els jocs que s’han fet anteriorment dintre els petits estats.

P: Ja sé que la gran feina que afrontan ara és els jocs dels petits estats, però també hi ha els Jjocs de l’Olimpics d’Estiu. En principi hi serà en el Carabanya i la Mònica Doria. Pot ser? L’any del diploma olímpic o medalla, pot ser?

X.E.M.: Aquesta és una altra pregunta complicada. El que sí que potser és que s’estan al nivell, amb un nivell molt elevat i I pot ser, tot pot ser. És obvi que per la gent del COA, per les nostres federacions i pels clubs, estem encantats i orgullosos de tenir esportistes d’aquest alt nivell. El nostre desig més fervent i entusiasta és de veure ben aviat alguns dels nostres atletes accedir amb un guardó d’aquesta magnitud. I tenim realment possibilitats. Home, sí, sí que les tenim. Sí que les tenim. I és el que esperem tots, no?

P: Quants esportistes, no d’Andorra sinó un global, es preveu que vindin durant els jocs dels Petits Estats?

X.E.M.: Sí, jo crec que entre 900, 1.000, 1.100, pot ser una xifra i el total de les delegacions, 1.300, 1.400, potser algun més. A veure, el que sí que et puc dir és que des de l’última Assemblada General que van fer, que van vindre els presidents i secretaris, més els membres de les Comissions Tècniques de cada país. Els hi va encantar, el país. Els hi van encantar les instal·lacions, els hi va encantar l’hostaleria. És veritat que les previsions que ells tenien amb un principi les han superat una mica. Això no vol dir que al moment d’organitzar les seves delegacions, per raons esportives i per raons econòmiques també, doncs decideixin de fer més curt. Nosaltres estem a punt per rebre molts. Hi ha molta il·lusió i ganes de reber-los ja.

P: L’impacte directe econòmic que poden tenir els jocs pel país?

X.E.M.: Això li faria una valoració que seria totalment inventada i errònia, segurament. Però d’impacte necessàriament en tindrà. Hi ha molta gent que vindrà aquí i li agradarà aquest país. Perquè la gent que ve aquí els hi encanta aquest país. Però jo estic segur que després d’aquests jocs, molta gent i familiars dels esportistes i de les delegacions vindran. De fet, arrel de l’Assemblea General, ja sabem que hi ha gent que vindran amb les famílies, però fora dels jocs. Perquè diuen: És un bon país aquest per fer unes vacances. És que tenim un país meravellós.

P: L’esport està sent una eina que cada cop és més important per a Andorra, per acabar de combinar aquest procés d’obertura que vol el país, de mostrar-se al món d’una manera diferent a partir de l’esport. Està convertint-se en una eina important des de fa uns anys i que en el futur pot ser encara més important?

X.E.M.: L’esport és un vehicle increïble perquè els pobles i les cultures s’agermanin, visquin, comparteixin aquestes experiències. I és veritat que les persones que els agrada l’esport i la muntanya, aquest país és un país que ofereix tantes coses… La prova la teniu amb el món del ciclisme. Quan diuen: No, és que els ciclistes estan aquí per a termes impositius. No, no. Els ciclistes estan aquí perquè tenen un marc brutal i incomparable. I perquè n’hi ha molts que estan aquí i es troben, inclús d’equips diferents, es troben, comparteixen entrenaments, comparteixen vivències…

Continua llegint

COA

El COA compta en tenir totes les instal·lacions dels Jocs llestes al desembre

El president del comitè organitzador, és partidari que l’Estadi Nacional pugui fer el canvi de gespa abans dels Jocs dels Petits Estats

Publicat

el

L'estadi comunal Joan Samarra Vila actualment / Comú d'Andorra la Vella
L'estadi comunal Joan Samarra Vila actualment / Comú d'Andorra la Vella

Quan falta poc més d’un any per a l’inici dels Jocs dels Petits Estats d’Europa a Andorra 2025, el comitè organitzador ha intensificat els preparatius per garantir que totes les instal·lacions estiguin a punt a temps. El president del comitè organitzador, Xavier Espot Miró, ha destacat la importància de les millores planificades i l’avanç dels treballs necessaris. “Nosaltres comptem que el desembre tindrem tancat pràcticament tot”, assevera en una entrevista a Andorra Esportiu TV.

Les reformes previstes tant a l’Estadi Joan Samarra, al camp de tir de Pal de la Massana com a l’Estadi Nacional ja tenen la seva ruta traçada. Tot i això, Espot Miró apunta que “les instal·lacions s’aniran arreglant fins a la setmana abans dels Jocs. És una tasca que no s’acaba mai, però pensem que ho tindrem tot a punt i en bon estat”.

Certament, aquestes tres seus són les que encara no estan llestes a hores d’ara. Encara falta per saber quan es podrà fer el canvi de gespa a l’Estadi Nacional, la infraestructura que requereix més atenció en aquests moments i on ja és confirmat que es farà la cerimònia d’inauguració i els partits de rugbi de set.

El president del comitè assegura que “la nostra feina és adaptar-se”, i remarca que “qualsevol sigui la gespa, no tenim cap inconvenient. Evidentment, una gespa més soferta i més resistent de la que hi ha avui ens facilitaria més les coses”. Així doncs, des del COA són més partidaris del canvi cap a una gespa artificial, un fet que sembla ara mateix improbable que es faci abans dels Jocs, ja que el Govern d’Andorra ha expressat que l’FC Andorra es quedaria tota la temporada.

Pel que fa a l’Estadi Comunal, on s’acolliran les proves d’atletisme, el Comú d’Andorra la Vella ja ha tancat el pressupost i l’empresa que realitzarà el canvi del tartan a la pista. Unes obres que s’iniciaran aquest estiu i, per tant, entraran en els terminis que explica Espot Miró. “El Comú ja està treballant i nosaltres anem seguint. El projecte, jo crec que ho tindrem en bones condicions”, comenta el mandatari.

L’altra seu que també patirà reformes és el camp de tir de Pal, on també es destinen part dels 3 milions més de l’organització dels Jocs i una altra part el Comú de la Massana. Els treballs de neteja al terreny massanenc es van iniciar fa dues setmanes, amb la previsió d’acabar a finals de juny abans dels treballs purament d’adequació, com ja va avançar la cònsol major de la parròquia, Eva Sansa.

A més, altres espais com els Serradells, el circuit de BTT a Pal que enguany acollirà els Mundials, i els pavellons d’Ordino, Canillo i Encamp estan llestos per acollir les seves disciplines respectives. Així, Andorra es prepara per oferir unes instal·lacions de primer nivell per a tots els esportistes, garantint que els Jocs dels Petits Estats d’Europa 2025 seran un èxit tant en l’organització com en la competició.

Continua llegint

COA

Els Jocs dels Petits Estats acollirà uns 1.300 esportistes

Andorra hi participarà en 10 de les 12 disciplines i s’estima entre 150 i 180 esportistes andorrans

Publicat

el

Desfilada de la delegació andorrana a Malta 2023 / COA

No hi ha una xifra exacta de quants esportistes totals poden venir als Jocs dels Petits Estats d’Europa a Andorra, però el COA ja es marca una previsió. “Creiem que 1.100 pot ser una xifra, i el total de les delegacions uns 1.300 o 1.400, potser algun més”, remarca Xavier Espot Miró, president del comitè organitzador dels Jocs, en una entrevista a Andorra Esportiu TV.

Les atraccions turístiques del país i el nivell de les instal·lacions són alguns dels motius pels quals les federacions volen aportar el màxim nombre d’atletes a la cita andorrana, segons apunta Espot Miró. “Quan vam fer l’Assemblea General, van venir els presidents i secretaris, a més dels membres de les Comissions Tècniques de cada país. Els hi va encantar el país, l’hostaleria, i això crec que ha creat un efecte positiu”, afirma el president del comitè.

No obstant això, encara no està confirmat un nombre concret. “Les previsions que hi havia al principi s’han superat una mica”, explica el mandatari. “Això no vol dir que al moment d’organitzar les seves delegacions, per raons esportives i econòmiques, decideixin de fer-les més curtes. Nosaltres estem a punt per rebre’n molts. Hi ha molta il·lusió i ganes de rebre’ls ja”, destaca.

Els Jocs al Principat comptaran amb un total de 12 disciplines, repartides en les set parròquies. Andorra participarà en 10 de les 12, encara per determinar en quina no participarà. La quantitat d’atletes andorrans que marcaran presència encara no està estimada, si bé en l’acte dels 365 dies pels Jocs, es va marcar entre 150 i 180 participants tricolors.

Uns números que superarien els 121 de l’última edició a Andorra, el 2005, i els 63 de la darrera a Malta. “Crec que el nombre de participants sorgirà de les reunions que tenim pendents amb les federacions i amb la Secretaria d’Estat d’Esports”, comenta Espot Miró, que alhora afirma: “Espero que siguin molts els participants; crec que aquests són els nostres jocs per excel·lència”.

Continua llegint

COA

A un any de la inauguració dels Jocs dels Petits Estats Andorra 2025

Andorra comença el compte enrere per dur a terme els Jocs dels Petits Estats del 2025

Publicat

el

Una imatge de l'acte / P. Dirvanauskas

Ja està tot en marxa per viure el 27 de maig de 2025 la inauguració dels Jocs dels Petits Estats que es duran a terme al Principat d’Andorra. Aquest matí s’ha dut a terme un acte per fer oficial el compte enrere d’uns jocs, que tornen al país després de vint anys.

El comitè organitzador dels Jocs dels Petits Estats Andorra 2025, presidit per Xavier Espot Miró, estan treballant en la preparació de la cita i asseguren que tot estarà a punt per a l’any vinent on s’ha de posar en marxa tot l’esdeveniment esportiu. El país treballa amb l’aproximació de rebre uns 1.200 esportistes i delegacions, entre els quals, des del comitè organitzador s’espera que més de 150 siguin andorrans.

La implicació de la població és important i des de l’organització es pensa a tenir d’entre 500 i 600 voluntaris per poder desenvolupar-ho tot a la perfecció, “fa ja temps que treballem i ara en aquest darrer any volem acabar de polir i ultimar tots els detalls, necessitem la màxima implicació de tothom”, assegurava Espot Miró.

Pel que fa a la millora de totes les instal·lacions de cara als Jocs, tant des de Govern d’Andorra com des de la mateixa organització i l’ajuda de tots els comuns, s’està treballant ja perquè tot arribi a punt. “Tot està previst per tenir-ho tot a punt el pròxim 27 de maig”, asseguraven tant el president dels jocs com la ministra Mònica Bonell.

Un dels secrets més ben guardats és on s’ha de dur a terme la cerimònia d’inauguració. Un acte en el qual la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, no ha volgut mullar-se i ser prudent, però que Espot Miró sí que ha estat més clar, “si no varia res a última hora, la cerimònia inicial es durà a terme a l’Estadi Nacional”.

Continua llegint
PUBLICITAT

EL + VIST