POLIESPORTIU

Victòries a les Olimpíades de Budapest d’escacs

Els equips masculí i femení han sumat dos punts importants a l’Olimpíada d’escacs

Una imatge de l'equip femení en competicio / Federació Andorrana d'Escacs

L’equip masculí s’ha enfrontat a Jordània en la quarta ronda de l’Olimpíada i s’ha imposat gràcies a una sentència de l’equip del principat amb les taules de Serni Ribera. El matx ha començat amb una victòria de Lance Henderson en el primer tauler; amb un joc molt enèrgic, entregant peons a canvi d’un atac decisiu.

Després arribaria el 2-0 al marcador gràcies a Òscar de la Riva qui, tot i jugar un esquema secundari, s’ha imposat en el mig joc. Desgraciadament, el quart tauler ha sigut per l’equip jordà, on Josep Maria Ribera ha defensat un final inferior en el qual el seu rival ha trobat la forma d’imposar-se.

L’equip segueix amb bona dinàmica amb 3 victòries de 4 possibles, demà espera un matx complicat contra Lituània.

L’equip femení s’imposa a Lesotho

L’equip femení s’ha enfrontat a Lesotho en la quarta ronda de l’Olimpíada. El matx ha començat amb una victòria d’Andrea Henderson en el primer tauler; explotant l’avantatge que ha obtingut en l’obertura. Alexandra Muratet sumaria unes taules en el tercer tauler; la seva rival ha plantejat una partida molt sòlida on, tot i els múltiples intents per complicar la partida, no ha trobat cap desequilibri.

La Sílvia Real donaria el matx a Andorra amb la seva victòria en el quart tauler i Júlia Muratet ficaria el 3.5-0.5 definitiu en el segon tauler. Bon resultat de l’equip femení, demà s’enfrontaran a Moldàvia, un equip teòricament superior, però amb moltes ganes de donar la sorpresa.