BÀSQUET

Tercera victòria consecutiva d’un Morabanc en estat de gràcia (87-78)

El Morabanc Andorra ha sumat la tercera victòria consecutiva i la setena de la temporada, en un partit sofert, davant d’un rival directe

Jean Montero a la Bombonera / ACB Media Center

El Morabanc Andorra arribava a la primera jornada de la segona volta rebent al Surne Bilbao Basket, rival directe a la classificació i que va superar l’equip andorrà en la primera jornada d’aquesta Lliga Endesa. Els d’Andorra amb la possibilitat d’igualar la seva millor ratxa de victòries de la temporada, arribaven després d’un molt bon partit davant de l’UCAM Múrcia i l’oportunitat d’allunyar-se de la zona baixa de la classificació.

El Bilbo Basket, un equip que no està acostumat a fer partits frenètics ni a molts punts, ha començat el partit imposant un ritme altíssim sobre el parquet de la Bombonera. El Morabanc amb només un triple de vuit intents, mancava d’encert. Per contra, els visitants, amb un encert altíssim i percentatges d’anotació per sobre del 60% des de la línia de tres punts i un 80% de tirs de 2. Els homes importants de l’equip basc han començat a aparèixer. Killeya-Jones i Adam Smith anotant-ho tot, i per part local només els bons minuts de Felipe dos Anjos, mantenien als d’Andorra al partit. Un triple de Renfroe que no hi anava tancava el primer quart amb el resultat final de 19-25.

Amb la sensació que l’equip estava millor del que deia el resultat, sobretot per culpa d’un encert molt baix per part local i un de molt alt per part visitant, els de Bilbao tenien pilotes, gairebé, per trencar el partit. El Surne Bilbao Basket en l’inici del segon quart agafava un màxim avantatge de +9 i pilotes per seguir augmentant aquesta xifra. Harding, però, disfressat d’heroi local, mantenia l’equip dins del partit. Els d’Andorra, amb lluita, caràcter i molt bona actitut, no es despenjaven d’un partit, que fa unes setmanes molt possiblement anirien perdent de molta més diferència. Amb aquesta lluita i entrega, l’equip retallava distàncies fins al 40-44 amb el que s’arribava al descans.

L’inici de la segona meitat, feia veure que amb molt poca cosa el Morabanc Andorra podria guanyar un partit, que no estava guanyant, sobretot, per falta d’encert. Els tricolors, només arrencar el quart, han pogut capgirar el matx i es posaven per davant amb un Tobias Borg en estat de gràcia. El millor anotador de tres de la lliga, demostrava el perquè amb un 3/3 que feia que l’equip del Principat es trobés per davant després de molts minuts. Quatre punts seguits a falta de 2:49, trencaven un petit parcial dels de Bilbao. Accions corals d’equip amb bones finalitzacions de Madsen, en primer lloc, a passada de Rafa Luz i Harding, de nou assistit pel jugador brasiler, començaven a jugar a plaer i intentant trencar un partit que, amb un gran joc coral, ara si, dominava. Dos tirs lliures de Rafa Luz acompanyats d’una bona defensa i un contraatac de Jean Montero, feien somiar en recuperar ‘l’average’, més enllà de guanyar el partit, 66-56.

L’últim període, començava de la millor manera, el màxim anotador fins al moment dels locals, a la seva. Anotant de tres i allargant el bon moment de l’equip. Els de Bilbao, però, que no perdien la cara al partit obligaven a Jerrick Harding a treure la seva millor versió amb 6 punts seguits, amb un triple i una acció espectacular de 2+1. El Morabanc, agradant-se i pensant més a guanyar de 22 punts en comptes de tancar un partit que encara tenia història per davant, cometia l’error d’agradar-se més del compte i el Bilbao, agafant-se al partit amb una última vida molt valuosa baixava dels 10 punts al marcador quan faltaven 5 minuts. Amb patiment, però determinació i confiança, els del Principat, han aconseguit tancar un partit sofert, complicat, però que permetia l’equip agafar aire i igualar la millor ratxa de la temporada, (87-78).