FC ANDORRA

Oier i Álex Calvo donen la tercera Copa Catalunya als penals (1-1 / pen.3-5)

Oier Olàzabal atura dos penals i es converteix en el gran heroi d’un títol anímic

Martí Vilà i Sergio Molina aixecant la copa / FCA

La tercera ja és al Principat. L’FC Andorra s’ha emportat la final de la Copa Catalunya als penals davant un Olot que ha estat molt superior sobretot en la segona part. Els tricolors no han pogut mostrar la seva millor versió i han patit més del compte. Oier Olazàbal, el millor del partit amb dos penals aturats ha acabat per decidir la final a favor dels tricolors.

Primera part sense massa emoció i marcat per un ambient més de partit de tràmit que d’una final. L’Andorra ha sortit amb novetats i molts canvis en l’onze. Primer, Sarabia ha apostat per tornar al 4-3-3 que tant feia servir en l’inici de temporada i després fent entrada a jugadors amb pocs minuts en les darreres jornades i fent debutar al juvenil Roger Alcalà a l’eix central.

El duel ha començat amb un Olot animat i amb ganes de donar la sorpresa, buscant una pressió alta als tricolors. Però els primers 15 minuts, tots dos equips no han mostrat un gran encert i han estat més tímids que una altra cosa. L’Andorra ha fet l’intent de fer el seu joc de possessió però amb poca velocitat i d’una manera previsible sense ocasionar molt de perill a la porteria de Batalla. La falta d’intensitat al Camp Municipal d’Olot era notòria i faltava alguna espurna per poder obrir el marcador. Ho ha aconseguit el conjunt tricolor amb una gran jugada liderada per Àlex Calvo que després d’una passada de Karrikaburu en profunditat, ha deixat a plaer Àlvaro Martín per posar l’1-0.

A partir del gol tricolor, l’equip garrotxí ha estat millor i posant la por a la pell de l’Andorra i en dues ocasions Oier s’ha hagut d’esforçar per aturar-les. El duel ha marxat al descans, amb l’Andorra per endavant en el marcador però sense donar una versió molt competitiva. A la segona part, el partit seria una altra història amb un Olot més intens i buscant l’empat. Han anat sumant ocasions els locals davant un equip tricolor apàtic i amb la mirada als minuts perquè s’acabés el duel.

Oier ha estat el gran protagonista de la segona meitat, aturant tots els intents dels locals. La més clara una de Urri que tot sol amb el cap obliga al porter tricolor ha fet una aturada de fotografia. L’Andorra ha jugat amb foc i l’Olot ha olorat la por en els tricolors i en el minut 79 ha fet l’empat. En un córner, els locals han aprofitat que la defensa tricolor estava despistada, per posar la pilota al punt de penal i Urri per terra amb el porter basc venut, ha fet l’1-1.

El desastre encara es faria més dramàtic pels de Sarabia, Karrikaburu ha fallat una de molt clara tot sol davant Batalla. Els garrotxins no volien anar als penals i han pogut emportar-se la victòria. Primer amb un pal després d’un xut fort de Marc Mas i després Marc Roquet tot sol amb la porteria buida, l’ha xutat de forma desviada de forma imperdonable.

La final ha marxat als penals i Oier ha demostrat el seu bon partit aturant dos penals i convertint-se en el gran salvador de l’equip tricolor. Àlex Calvo ha acabat per donar la tercera Copa Catalunya a l’Andorra, marcant l’últim penal. Un títol anímic per a un Andorra que arribava amb molta necessitat d’alguna alegria per poder afrontar el repte de la permanència, que comença amb la primera gran final aquest dissabte a Cartagena.