FC ANDORRA

Naufragi crític de l’FC Andorra a la Romareda (2-0)

Un gol de Francho i un altre de Fran Gámez condemnen a un conjunt tricolor sense recursos i sense idees

Una acció de Petxarroman en el partit / FCA

Derrota sense pal·liatius per a un FC Andorra en hores molt baixes. Els tricolors no han trobat el control i el seu joc davant un Saragossa oportunista i que ha aprofitat els dubtes dels de Sarabia. Un resultat que deixa desencaixat a l’Andorra i en una situació molt delicada.

Després d’hores d’incertesa i successos surrealista a Saragossa i en la Romareda, el partit s’ha jugat amb un terreny de joc a simple vista, es veia afectat per la neu retirada. El partit ha començat amb moltes novetats per part dels tricolors, amb un nou sistema amb tres centrals i carrilers. Certament, un plantejament molt atrevit per part de Sarabia, però la realitat és que la primera part de l’Andorra ha estat per a oblidar.

La variant tàctica proposada pel tècnic tricolor tenia com a idea principal generar aquesta superioritat en banda pels dos laterals, Petxarroman i Pampín, però que no han sabut aprofitar o almenys no han trobat el seu lloc. El Saragossa ha tancat bé el seu centre del camp, un fet que ha impossibilitat una sortida de pilota neta i que qualsevol dels tres centrals tricolors poguessin trencar línies i connectar amb els seus laterals i els seus interiors. La falta de precisió i de mobilitat han concedit errors clars que han permès als locals sortir ràpid i generar perill a la porteria de Dani Martín.

El partit estava espès i l’Andorra sense moltes idees i just abans d’arribar al descans, el Saragossa ha colpejat primer. Un error clar del porter tricolor en una passada arriscada al centre per a Molina, li roben la pilota i Francho remata a la perfecció al pal sota dret de Martín. El conjunt tricolor s’ha marcat a vestuaris conscients que una acció puntual ha condemnat a l’equip una altra vegada a remar a vent i marea.

L’inici de la segona part ha estat una altra història diferent. Dins de la lògica de la narrativa del partit, l’Andorra necessitava entendre millor el seu joc i la xerrada de Sarabia al descans ha semblat donar els seus fruits. Els tricolors han començat fent mal i entenent el sistema i que el perill era a l’esquena dels laterals de l’equip aragonès. Pampín ha agafat profunditat i l’equip ha generat més. De fet, en una bona acció en banda, el lateral ha centrat de luxe perquè Aurelièn Scheidler amb una rematada forta de cap ha obligat Edgar Badia a fer una parada meritosa.

Un segon cop dur

El segon temps ha fet un gir de guió, el Saragossa aconseguia sortir amb claredat al contraatac i fer encara més mal. El partit de l’Andorra no estava sent suficient i en el minut 65 ha rebut encara més mal. Una falta en la frontal dels locals es topava amb el travesser i en ell reboti la falta de contundència de la defensa tricolor ha permès a Fran Gámez fer una fabulosa xilena per a posar el 2-0. El segon gol ha deixat amb cares de pocs amics als jugadors de l’Andorra, que han vist com el partit es feia costa amunt.

El naufragi era total, i el cop podria haver estat més dur si el VAR no hagués anul·lat el gol de Maikel Mesa, en una altra acció mal defensada de la defensa tricolor. Sarabia ha mogut la banqueta i canviant al 4-3-3 però sense molt d’èxit i reacció. Derrota clara i que deixa sense colors a un Andorra desfigurat i sense molt de marge amb el qual buscar les zones més tranquil·les de la classificació. Toca remar per als de Sarabia que esperen un altre duel a casa dur i davant un rival complicat com l’Elx.