BÀSQUET

Malson del Morabanc abans de Nadal (77-98)

El Morabanc Andorra fa el pitjor partit de la temporada davant d’un rival que ha passat per sobre i confirma el mal moment dels d’Andorra

El partit ha començat amb un ritme marcat pel conjunt canari que amb molt poca cosa ha acabat el primer quart amb un avantatge de 8 punts. El Morabanc Andorra, incòmode, però encara en partit, anava sumant punts. Quan faltaven dos minuts, el Gran Canària pujava la intensitat i deixava gairebé tot el que restava de quart sense anotar als del Principat. Els visitants, tot i que sense fer gaire cosa davant de bones defenses dels de Lezkano, anotaven de tres i obrien escletxes, per marxar vuit a sobre el final del primer període.

L’inici de segon quart, molt similar i en la mateixa línia, amb un equip visitant amb molt d’encert i amb un Shurna que aconseguia dos triples seguits. La sensació que malgrat no fer mals minuts, tot remava en favor dels canaris. La sort, el desencert local, i el mèrit d’anar-hi i seguir amb la mateixa intensitat. Entrava tot a la cistella del Morabanc i l’equip que començava a mostrar signes de debilitat. L’equip en atac, sense idees, mort i amb un ritme lent i enrevessat, imposat per una gran defensa d’un altre equipàs, que ha sabut llegir molt bé les debilitats dels d’Andorra, que arribaven a la mitja part 33-51 i amb el partit sentenciat.

Mitja part molt llarga. L’equip sortia a pista quan faltaven dos minuts, fruit segurament d’una llarga xerrada al descans.

El llarg descans esdevenia efectiu d’inici amb una bona reacció i un parcial de 5-0. La reacció però, massa curt. Ja que Brussino tornava a aparèixer i a endollar de tres. Una falta antiesportiva favorable al Morabanc Andorra, podia capgirar la tendència i dinàmica de partit, per donar vida i esperança a un conjunt que semblava mort. Però res més lluny de la realitat. Amb tres atacs per rebaixar la barrera psicològica dels deu punts, que no s’han aprofitat, i el Gran Canària que anava deixant vida, no s’ha aprofitat. Els de Lakovic, cansats d’esperar una reacció, han acabat de rematar un conjunt tricolor, sense ànima ni idees a base del canell de Nico Brussino i Andrew Albicy. També se sumaven a la festa Landesberg amb un 3+1 i Shurna, que anaven sumant punts a plaer, fins a arribar a una màxima de +25 al final del tercer quart, 53-77.

Igual que després del descans, dos triples seguits de Mihailo Andric portaven una mica d’esperança a la Bombonera, que amb un parcial de 6-0, feia demanar temps mort a Jaka Lakovic. Però, sense despentinar-se gaire ni entrar en nervis i continuant amb el seu joc, els canaris seguien sumant i amb molta comoditat tancant el partit a poc a poc. L’equip tricolor, pensant en tot menys en els minuts que restaven, volien retallar la distància, mirant sobretot l’average, però que tampoc ho aconseguia. El partit anava morint i els canaris que tampoc volien fer sang, seguien en la seva línia, arribant al final.

Una derrota duríssima d’un Morabanc Andorra que havia competit fins al moment, però que davant del Gran Canària en cap moment ha demostrat aquesta energia ni ganes de guanyar necessàries i que demana una lliga tan competitiva com l’ACB. El conjunt andorrà s’haurà de refer ràpidament amb vista a la final que l’equip tindrà la setmana vinent a Zaragoza davant un rival directe.