FUTBOL

L’Inter cau amb honor i deixa l’eliminatòria oberta (4-3)

Els escaldencs han retallat un desavantatge de 4-1 a un 4-3 final contra l’AEK d’Atenes, mantenint l’eliminatòria viva per al partit de tornada al Nacional.

La celebració del gol de Viti / Inter d'Escaldes

L’Inter d’Escaldes ha viscut una nit intensa a l’AEK Arena d’Atenes, on ha demostrat coratge fins al final. En un partit que semblava destinat a una derrota contundent, l’equip andorrà ha mostrat una resistència inesperada, aconseguint retallar distàncies i mantenir l’esperança viva per al partit de tornada al Nacional.

Els d’Ortiz han tingut una primera part molt complicada al camp de l’AEK d’Atenes, un escenari difícil i ple de reptes. Des del primer minut, l’equip local ha dominat la possessió de la pilota, mostrant la seva qualitat i velocitat en la circulació del joc. A només cinc minuts de començar, l’AEK ha avisat amb una clara ocasió de Ljubicic, que Adri Muñoz ha aturat amb una gran intervenció, però el rebot ha acabat al pal. Aquest avís ha estat un preludi del que vindria després.

Al minut 7, Ljubicic ha obert el marcador després d’una assistència de Levi Garcia. Tot i els intents de resistència de l’Inter, els locals han continuat atacant amb insistència, posant a prova contínuament el porter Muñoz, qui ha estat el salvador del seu equip amb diverses aturades. El segon gol ha arribat al minut 20, amb una jugada en profunditat del porter Strakosha, que ha deixat Levi Garcia sol davant Muñoz, qui ha aturat el primer xut, però no ha pogut evitar el gol després de deixar la pilota morta amb el rebot.

L’Inter ha intentat reaccionar, però les seves accions ofensives han estat imprecises i poc efectives. Al minut 31, Gacinovic ha marcat el tercer gol per als grecs, aprofitant una pilota morta dins de l’àrea. Els darrers minuts de la primera part han estat un autèntic malson per a l’Inter, amb els d’Almeyda pressionant constantment i creant perill per les bandes, especialment amb Eliasson. Malgrat els esforços heroics de Muñoz, que ha fet diverses aturades crucials, l’Inter ha arribat al descans amb un 3-0 desfavorable.

Els escaldencs han començat la segona part amb una energia renovada i determinació. Al minut 47, Guillaume ha tingut una clara oportunitat després d’una passada en profunditat de Viti, però Strakosha ha aturat la seva vaselina. Tot i aquest bon inici, l’AEK ha marcat el quart gol al minut 53 amb un cop de cap de Moukoudi després d’una centrada precisa d’Eliasson des del córner.

Malgrat la diferència de gols, l’Inter no s’ha rendit i ha continuat lluitant. Al minut 65, un error de comunicació entre el central Vida i el porter ha resultat en un gol en pròpia porta, donant esperança a l’equip andorrà. Adri Muñoz ha estat clau a mantenir l’equip en el partit, aturant un penal a Levi Garcia al minut 74, evitant així el cinquè gol de l’AEK. Poc després, Sasha ha provocat i convertit un penal per l’Inter, retallant distàncies a 4-2.

L’emoció ha arribat al màxim quan Viti ha marcat el tercer gol per l’Inter al minut 83 amb un xut des de fora de l’àrea, deixant cares d’incredulitat als presents. Amb aquest resultat de 4-3, l’Inter ha sortit viu de l’infern grec i ha obtingut un marcador molt positiu per al partit de tornada. L’eliminatòria queda totalment oberta i es decidirà al Nacional