FC ANDORRA

Lauti sentencia al Tarassona en un dia de Meritxell triomfal (0-1)

Els tricolors sumen 6 punts i es consoliden a la part alta amb la primera victòria fora de casa.

El moment de la celebració del gol de Lauti / FCA

En un dia marcat per la festivitat de Meritxell, el FC Andorra ha sumat tres punts importants en la seva visita a Tarazona. Un solitari gol de Lauti, fruit d’una magnífica jugada i assistència de Clemente, ha estat suficient per donar la victòria als tricolors. Els de Ferran Costa han sabut defensar el marcador amb solidesa i paciència, aconseguint una victòria treballada que els permet consolidar-se a la part alta de la classificació de la Primera RFEF.

La primera part del partit ha estat marcada no només pel joc espès, sinó també per les sorpreses en l’onze inicial que Ferran Costa ha presentat. El tècnic tricolor ha optat per fer rotacions, apostant per Manu Nieto en l’atac, i Oier a la porteria en lloc de Ratti. Aquestes decisions han cridat l’atenció, especialment en un duel fora de casa en què l’Andorra necessitava mostrar solidesa per sumar punts. Tot i els canvis, l’equip no ha aconseguit trobar la fluïdesa necessària durant els primers 45 minuts.

El ritme del partit ha estat travat i ple d’imprecisions. Els dos equips s’han dedicat a neutralitzar-se, sense que cap d’ells aconseguís dominar el joc de manera clara. Les aproximacions han estat comptades, amb Nieto tenint l’ocasió més clara per als tricolors, però el seu cop de cap ha estat salvat sota pals per Vadik. A l’altra banda, els locals han amenaçat tímidament, però sense concretar. Així, s’ha arribat al descans amb un 0-0 que ha reflectit la falta d’idees en atac i la necessitat de millorar en la segona meitat.

La segona meitat ha començat amb el mateix ritme travat que havia marcat els primers 45 minuts. El Tarazona ha estat el primer a amenaçar, amb una rematada que ha passat per sobre de la porteria d’Oier al minut 53, però l’Andorra, pacient, ha esperat el seu moment. Els canvis de Ferran Costa, sempre astut en la lectura del partit, han estat determinants. Al minut 59, amb l’entrada de Lauti, Trigueros i Luismi Redondo, l’equip ha guanyat en frescor i verticalitat, un impuls que ha donat resultat gairebé de manera immediata.

Un minut després, Luismi ha recuperat una pilota clau al mig del camp, i Clemente, amb una precisió mil·limètrica, ha posat una centrada mesurada a la perfecció. Lauti, impecable en l’execució, ha rematat amb el cap i ha enviat la pilota al fons de la xarxa, desfermant l’alegria tricolor. L’impacte dels canvis ha estat immediat, capgirant el guió del partit i posant el Tarassona en serioses dificultats. Els locals han intentat reaccionar amb un canvi ofensiu, però l’Andorra, sòlid al darrere, no ha cedit espais. La preocupació ha arribat amb la lesió de Martí Vilà al minut 72, un contratemps que ha obligat Ferran Costa a donar entrada al debutant Pau Casadesús, afegint un toc d’incertesa en un partit que, fins al moment, l’Andorra sembla tenir sota control.

Cap al tram final del partit, el FC Andorra ha replegat línies, centrant-se en defensar l’avantatge aconseguit, però sense patir en excés. Només una rematada clara de cap de Pradera al minut 75, que ha marxat per sobre del travesser, ha inquietat lleugerament la porteria d’Oier. L’equip tricolor ha sabut gestionar bé els minuts restants, controlant els intents del Tarazona per igualar el marcador.

Finalment, tres punts més per al FC Andorra, en una jornada especial per al país en ple dia de Meritxell. Amb aquesta victòria, els tricolors sumen ja 6 punts i es col·loquen de nou a la part alta de la classificació, guanyant en un camp complicat i demostrant caràcter fora de casa. Un partit que ha exigit esforç, però que ha trobat la seva recompensa gràcies al gol de Lauti, clau per desfer l’equilibri.