Nit màgica a Kosovo per a la UE Santa Coloma

La UE Santa Coloma supera al Ballkani a la tanda de penals (5-6) i fa història accedint a la segona ronda de la Champions

Un instant del partit entre el Ballkani i la UE Santa Coloma / UE SANTA COLOMA

La UE Santa Coloma ha fet història en la seva primera participació en la Champions League. En un partit vibrant contra el Ballkani, l’equip andorrà ha demostrat coratge i determinació, superant una eliminatòria que ha tingut de tot: expulsions, gols en pròpia porta, remuntades èpiques i una emocionant tanda de penals.

El duel ha començat amb una forta pressió dels kosovars durant els primers quinze minuts. Els locals han creat dues ocasions perilloses amb Adetunji i Karrica, però el porter Juanpe Navarro ha respost amb seguretat, tot i que la jugada de Karrica havia estat invalidada per fora de joc. Després d’aquests moments inicials, el partit ha entrat en una fase més calmada i equilibrada fins al minut 38, quan Adetunji ha estat expulsat per donar un cop de colze a Miguel López, una decisió revisada pel VAR i vista com justa per alguns i rigorosa per altres. Aquesta expulsió ha deixat el conjunt kosovar amb un jugador menys, canviant la dinàmica del partit.

Amb la superioritat numèrica, els colomencs han començat a controlar més la possessió i a generar més oportunitats d’atac. Tot i aquesta millora, l’equip andorrà no ha pogut aprofitar els minuts restants de la primera part per igualar l’eliminatòria, però tenia tota la segona part per intentar empatar el marcador global.

La segona part ha començat amb una millora notable per part de la UE Santa Coloma gràcies a la seva superioritat numèrica. Els grocs i negres han pressionat constantment, però el Ballkani ha sabut aprofitar els contraatacs amb rapidesa. L’ocasió més clara ha estat dels peus de Joaquin, que ha creuat la pilota cap al pal contrari, però ha sortit fregant el pal. Cap al minut 64, Hamidi ha tingut una oportunitat similar, però el seu xut tímid ha estat aturat per Juanpe Navarro.

Després de diverses ocasions, la UE Santa Coloma ha continuat buscant el gol amb urgència, arribant tard en algunes jugades. Els locals, per la seva banda, han començat a perdre temps i a mirar el rellotge. Quan tot semblava que s’acabava, un córner al minut 90 botat per Mohedano ha acabat amb un gol en pròpia porta de Hamidi, permetent als de Boris forçar la pròrroga i continuar somiant.

En el minut 101 de la pròrroga, ha arribat el gol de la remuntada. Dacu, que acabava d’entrar, ha fet un centre ras i Franco de Jesús, amb una vaselina subtil, ha fet el 0-2. Amb el marcador favorable, els colomencs ha intentat defensar-se, però en el minut 108, Hamidi, dins de l’àrea, ha posat la pilota al fons de la xarxa a la dreta de Juanpe, que s’ha estirat però res ha pogut fer. Aquest gol ha tornat a igualar l’eliminatòria, deixant un final emocionant per decidir als penals.

La tanda de penals ha estat una muntanya russa d’emocions. El Ballkani ha fallat el primer penal, amb la pilota estavellant-se al pal. La UE Santa Coloma ha aprofitat per posar-se per davant, però ha fallat l’últim penal, donant una oportunitat als kosovars per empatar. Finalment, Juanpe Navarro ha aturat l’últim penal del Ballkani, assegurant la victòria i el pas històric a la següent ronda.

Amb aquesta victòria, la UE Santa Coloma fa història en la seva primera participació a la Champions League, avançant a la següent ronda on s’enfrontaran al Midtjylland danès. Aquesta fita representa un moment clau per al futbol andorrà i es converteix en el tercer equip en pasar una ronda prèvia.