La UE encaixa cinc gols, tres penals i una vermella a Islàndia i diu adeu a Europa (5-0)

El conjunt de Boris Antón diu gairebé adeu a Europa després d’un mal partit amb molt protagonisme arbitral

Una imatge d'un penal / UE Santa Coloma

El duel d’anada del play-off de la UEFA Conference League ha acabat amb una derrota per 5-0 favorable al Víkingur. La UE Santa Coloma que no ha tingut el seu millor dia defensivament, a més a més, ha hagut de veure com li xiulaven dos penals en contra i es quedava amb un home menys a la primera meitat.

Als de Boris Antón els ha costat molt entrar en partit, i fins al minut 28’ el domini ha estat total pels locals. Amb una sensació molt gran de superioritat, el Víkingur dominava a plaer el partit, fent i desfent i apropant-se gairebé en cada acció a la porteria d’Àlex, que avui ha tornat a ser l’home més destacat per part dels visitants. Quan semblava que la UE podia reaccionar, agafant la pilota, apropant-se a l’àrea i provant des de la distància el porter local ha arribat després d’un contracop el primer dels locals. Una bona centrada lateral de Sigurpálsson s’ha passejat per l’àrea i al segon pal Hansen l’ha enfonsat a la xarxa per obrir la llauna.

Després del gol, han arribat els millors minuts dels locals, que sabien que la UE es trobava a l’estocada i han volgut trencar el partit i l’eliminatòria. Dues accions molt meritòries d’Àlex han evitat el segon, i fins i tot, tot just abans de l’acció de la polèmica, la pilota ha sortit fregant el pal, en el que ja es cantava com a gol a les grades locals. Abans del descans l’àrbitre ha xiulat el primer penal de la nit, Christian Garcia a més a més, després d’una consulta amb el VAR ha rebut el doble càstig i ha vist també la targeta vermella. El penal, però, l’ha aturat Álex per mantenir l’1-0 al marcador i arribar al descans amb vida.

La segona meitat, ha començat amb la mateixa història, però amb capítols encara per escriure com un segon penal, després d’una acció dins de l’àrea amb dues aturades espectaculars del porter de la UE, ha acabat amb un remat que ha acabat impactant a la mà de Rubio. El segon sí que l’han transformat als locals, quan només s’havien jugat cinc minuts de la represa.

Tot continuava igual, el Víkingur amb gairebé el domini absolut i la UE intentant treure aigua de la barca com fos necessari, amb deu homes i amb dos penals en contra, encara s’havia de complicar més la nit, quan el col·legiat ha assenyalat el tercer després d’unes mans dins l’àrea de la UE. Ingimundarson que prèviament havia transformat el segon, enviava els núvols el tercer i el 3-0 que no pujava al marcador. Un minut més tard, però, després d’una centrada des del córner, el Víkingur feia el tercer en una nova acció de desencert defensiu.

Amb deu homes, el conjunt de Boris Antón no podia amb el ritme dels locals i ha acabat per encaixar el quart i definitiu. Abans del final, però, els islandesos han fet el cinquè, i han pogut marcar uns quants gols més abans que es decretés el final del partit. El partit ha acabat amb un resultat final de 5-0 i amb la sensació que no només les errades defensives de la UE i el mal partit dels d’Antón han estat decisius en el resultat final.