AE TV
Josep Marticella: “Uns mundials de BTT Són com un exàmen, sempre sembla que falta alguna cosa”
El director dels mundials apunta que es preveu que el retorn econòmic estigui al voltant dels 4 milions i que els ingressos en restauració i o merxandatge siguin els que generin el benefici
Publicat
fa 5 mesosel
per
Víctor RodriguesPal-Arinsal continua en el seu cami per acollir els mundials de BTT que s’han de celebrar aquest estiu a l’estació massanenca. A només 60 dies per l’inici de l’esdeveniment, l’organització treballa intensament per assegurar que tot estigui a punt, en una cita que portarà els millors ‘riders’ del món al Principat. Josep Marticella, director dels Mundials de BTT, ha destacat la importància d’aquesta competició i ha compartit detalls clau sobre la seva organització i impacte.
Des de fa mesos, l’organització treballa intensament per garantir que totes les instal·lacions estiguin a punt. “És com un examen, el dia abans sempre sembla que falta alguna cosa”, comenta Marticella. “S’esperen al voltant de 80.000 persones durant els dies de l’esdeveniment, amb 45.000 espectadors i 35.000 participants i membres dels equips”, confirma el director de l’esdeveniment. “L’objectiu és aconseguir un impacte neutre, volem que després dels Mundials, tot torni a la normalitat amb la mínima afectació ambiental possible”, afegeix Marticella.
El director ha assenyalat que els Mundials de BTT no només són una competició esportiva, sinó també una gran oportunitat per a Andorra de consolidar-se com una destinació de referència en el món del ciclisme. Atletes de renom internacional com Greg Minnaar- quatre vegades Campió del Món i que es retira després d’aquesta competició- Loïc Bruni, Loris Vergier i Amaury Pierron competiran en les pistes andorranes. “Molts dels ‘riders”, poden venir a Andorra sent campions olímpics”, assegura.
Pel que fa a la logística, s’espera la participació de 700 atletes, més de 200 periodistes acreditats, així com mecànics, gestors, metges i psicòlegs que sumen prop de 400 persones. A més, l’esdeveniment comptarà amb 200 voluntaris i la col·laboració de cossos de seguretat i protecció civil, incloent-hi policies, bombers i sanitaris. El pressupost total és de 4 milions d’euros, amb l’objectiu d’assolir el punt de neutralitat econòmica, mentre que l’impacte real vindrà dels ingressos que es generaran a través de patrocinis, restauració, venda de productes de marxandatge i entrades.
Un aspecte destacat d’enguany és la transició de l’esdeveniment d’una entrada gratuïta a un sistema de ticketing. “Aquest canvi s’ha fet de manera progressiva per assegurar una bona resposta del públic”, explica Marticella. “L’objectiu és vendre totes les entrades per complir amb els plans de seguretat i evacuació establerts“. Aquest plantejament no només garanteix la seguretat dels assistents, sinó que també ajuda a finançar l’esdeveniment de manera sostenible.
Et pot interessar
Max Llovera: “El nostre somni és pujar de grup a la Nations League”
FINAL: MoraBanc Andorra 71 – 83 UCAM Múrcia en directe: resultat i resum del partit de la jornada 7 de l’ACB
EN DIRECTE: INTER CLUB D’ESCALDES – PENYA ENCARNADA | LLIGA MULTISEGUR – JORNADA 8
El Ranger’s de Marco Fabián somia en gran i veu factible jugar la Champions League
Brayan Dos Santos: “Aquesta main round és la nostra oportunitat de posar Andorra al mapa”
Hiopos Lleida 80-70 MoraBanc Andorra en directe: resultat i resum del partit de la jornada 6 de l’ACB