FC ANDORRA

Els pals i Peña ajuden l’Andorra a sumar un empat al Nacional (1-1)

Un gol d’Álvaro Peña i una actuació destacada dels pals permeten als de Ferran Costa sumar un punt important abans de dos partits fora de casa.

La celebració del gol d'Álvaro Peña

Empat intens a l’Estadi Nacional en aquesta quarta jornada, on l’Andorra no ha aconseguit fer un bon partit, però li permet per sumar un punt valuós. Un partit marcat pels pals de la Ponferradina jugant un paper protagonista. Tot i els moments d’incertesa i les ocasions fallides, els tricolors han aconseguit treure un empat que manté viva la seva rauxa competitiva gràcies a un gol d’Álvaro Peña.

L’Estadi Nacional ha estat l’escenari d’un partit intens en aquesta quarta jornada de la Primera Federació. Ferran Costa ha sorprès amb l’onze inicial, especialment amb el retorn de Nico Ratti a la porteria i la decisió d’apostar per una doble punta d’atac formada per Manu Nieto i Lautaro de León. Una aposta agosarada que mostrava les intencions ofensives dels tricolors.

El duel ha començat amb domini de la Ponferradina, posant contra les cordes als tricolors des de ben aviat. Els visitants han gaudit de múltiples ocasions, destacant una doble oportunitat al minut 18, primer amb un xut al pal i després amb una rematada al travesser de Novoa. Els de Costa han anat patint en defensa i la fortuna els hi ha tornat a somriure quan, al minut 20, Esquerdo ha enviat una altra pilota al pal.

Enmig del setge, l’Andorra ha trobat la manera d’avançar-se al marcador. Al minut 29, Álvaro Peña ha estat l’encarregat tornar a trencar la dinàmica negativa amb un gol des de fora l’àrea que ha estat un bàlsam pels tricolors que no estaven molt còmodes en el partit. Tot i això, els nervis no han desaparegut, i Molina ha comès un error poc després que gairebé ha permès a la Ponferradina empatar el partit. Els pals continuaven sent aliats dels de casa, amb Carrique estavellant-ne un altre just abans del descans.

Amb l’1-0 a favor, ha començat la segona meitat, i Ferran Costa ha decidit fer un canvi ofensiu: Lautaro de León ha deixat el terreny de joc per donar pas a Alberto Solís. Malgrat això, els visitants no han abaixat els braços, i al minut 50, Kevin Sibille ha marcat l’empat després d’una centrada precisa de Yeray. El marcador ha reflectit el que s’havia vist sobre la gespa fins aleshores: un partit obert, amb una Ponferradina que havia sabut respondre davant d’un Andorra que, tot i avançar-se, ha patit per mantenir el resultat.

Amb l’empat, el partit s’ha mantingut obert i intens. Els tricolors han intentat recuperar el control, mentre els visitants han pressionat amb força. Yeray amenaçava la porteria local i Manu Nieto buscava avançar els seus, però la manca d’encert mantenia el marcador igualat. Els canvis de Ferran Costa aportaven energia, però al minut 81, un cop inesperat: Alberto Solís s’ha fet mal en una acció solitària a la banda i no ha pogut continuar. L’entrada d’Assane Ndiaye buscava restablir l’equilibri, però el duel ha continuat incert fins al final. De fet, Ndiaye ha tingut l’última del partit amb una rematada de cap que ha acabat topant amb un defensa visitant i ha marxat estabornit del partit.

Finalment, l’Andorra suma un punt més a casa, però ho fa després d’haver patit massa i d’haver jugat amb foc en diverses ocasions. La manca de control i les ocasions clares de la Ponferradina van posar en evidència les debilitats defensives dels tricolors. Tot i avançar-se al marcador, l’equip de Ferran Costa ha estat sotmès en molts moments, depenent massa de la fortuna i dels pals per mantenir-se en el partit. Aquest empat es converteix en un punt valuós, però també deixa un avís important de cara als dos pròxims partits fora de casa, on l’equip haurà de trobar més solidesa i evitar aquests moments de fragilitat que avui gairebé els hi costen la derrota.