POLIESPORTIU

Els escaladors andorrans brillen al Campionat de Catalunya de Bloc

Mia i Nicolau Taulats aconsegueixen pujar al podi en una competició marcada per la notable participació andorrana.

Un moment del campionat / Oriol Taulats - FAM

L’escalada andorrana continua en un gran moment. Aquest cap de setmana, 11 escaladors del país, sota l’aixopluc de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), van participar en el Campionat de Catalunya de Bloc, celebrat al Sharma Climbing de Gavà, Barcelona. Mia Taulats, en la categoria U12, i el seu germà Nicolau, en la U14, van ser protagonistes destacats, aconseguint la segona i tercera posició, respectivament.

A més d’aquests podis, la resta de la delegació andorrana va tenir una actuació destacada, amb classificacions per a diverses finals i bons resultats generals. La FAM continua apostant per fomentar aquesta disciplina, i la seva feina es va veure reflectida en la creixent participació dels atletes en competicions com aquesta.

En total, els escaladors andorrans van accedir a tres finals, aconseguint dos podis, mentre que Laia Taulats, en la categoria absoluta, va finalitzar en una merescuda cinquena posició. Els altres participants també van oferir un bon rendiment: Jan Majoral va ser 18è en U14, Pol Sargatal 22è en U16, Jan Fondevila 7è en U18, Noam Goldin 15è en categoria absoluta i Oriol Taulats 9è en veterans.

Pel que fa a la competició femenina, Judit Esteban i Janna March van quedar 12a i 18a en U14, respectivament, mentre que Ona Fernández va ser 9a en U16 i Laia Taulats, 5a en categoria absoluta.

Les classificacions generals de la Copa Catalana, després de tres proves, també posen de manifest la progressió dels escaladors andorrans. Nicolau Taulats lidera la categoria U14, mentre que Mia Taulats és segona en U12. Laia Taulats es manté quarta en la categoria absoluta femenina i Oriol Taulats ocupa la cinquena posició en veterans. Altres escaladors com Judit Esteban, Maissane Poulain i Ona Fernández també han registrat bones posicions en les classificacions acumulades.