El Santa Coloma s’acomiada del repte europeu (2-0)

Un obra d’art de Van Bommel i el bon paper dels revulsius de l’AZ acaben amb les opcions de classificació de l’equip colomenc

Un instant del partit entre AZ i Santa Coloma / FC SANTA COLOMA

L’equip colomenc cau a Alkmaar per 2-0 i ha dit definitivament adeu a la Conference League. En un partit amb un ambient complicat, els homes de Cheryshev malgrat que no ha perdut el seu estil s’han vist imposats per la joventut dels neerlandesos. L’FC Santa Coloma arribava a Holanda amb un ajustat resultat en contra (0-1) i no ha pogut capgirar l’eliminatòria.

Els de Cheryshev han sortit al partit amb un plantejament que els ha permès competir fins al gol de l’AZ. En la primera part, els homes liderats per Pascal Jensen han mossegat al principi amb dues ocasions clares del davanter grec Pavlidis, que ha aturat de forma providencial Gomes. Però el conjunt andorrà estava ben col·locat i ordenat al camp, fet que ja es va veure al Nacional i que els neerlandesos han tornat a patir. Així i tot, just abans de marxar cap a vestidors, Van Bommel ha vist a Gomes avançat, i amb una magnífica vaselina posava l’1-0 en l’electrònic.

Després del descans s’esperava una reacció ferma de l’equip colomenc, però els neerlandesos s’han apropat més a la porteria de Gomes. En un segon temps amb més anades i tornades, el Santa Coloma ha intentat avançar línies amb valentia, però els de Jensen ho han aprofitat per fer mal al contraatac. Després de l’entrada de més revulsius a l’equip holandès, els jugadors li han donat més frescor i han propiciat jugades molt perilloses, com dos pals seguits que han fet tremolar la porteria de Gomes.

Els contraatacs dels holandesos eren cada vegada més incisius i en un d’aquests ha arribat el segon gol. Una pèrdua de pilota al mig del camp, l’ha recuperat Mihailovic que s’ha desfet de la defensa i de Gomes i ha deixat la pilota a Lahdo perquè poses el 2-0 amb la porteria buida. La doble avantatja ha liquidat les il·lusions del conjunt colomenc que ja ha vist impossible el repte de la remuntada.

Així doncs, el Santa Coloma acaba la seva aventura europea, que quedarà en la memòria del club i del futbol andorrà. El que si és segur que l’equip ha competit com mai i ha plantat cara sobretot en 90 minuts davant un dels grans equips d’Europa. Per ara, el conjunt colomenc, haurà de pensar a quedar a les primeres places de la Lliga Multissegur per reviure una experiència com aquestes.