BÀSQUET

El MoraBanc Andorra desperta tard i diu adeu al somni europeu (99-91)

Una mala primera part dels tricolors sumada a una magnífica actuació de Mc Ghee ha condemnat al MoraBanc Andorra a quedar fora d’Europa

Una imatge de Chumi Ortega en el partit / FIBA

El Morabanc Andorra ha quedat eliminat després de caure per 99-91 contra un Baskets Bonn que ha controlat el partit des de l’inici. Tot i una reacció en la segona meitat que els ha permès apropar-se al marcador, els tricolors no han pogut capgirar un duel marcat per la superioritat física i l’encert exterior dels alemanys.

El partit ha començat amb un MoraBanc Andorra que no ha trobat el ritme des de l’inici, encaixant un parcial de 5-1 en els primers compassos. El Baskets Bonn han aprofitat les imprecisions dels tricolors, especialment en atac, per agafar la iniciativa. Tot i això, un triple de Shannon Evans ha empatat momentàniament el marcador a 5-5, però l’equip andorrà ha continuat trobant dificultats per mantenir el control del joc. El primer quart ha acabat amb un 20-18 favorable als alemanys, en un període on el MoraBanc ha millorat lleugerament de cara al final, però no ha estat capaç d’imposar el seu estil de joc.

En el segon quart, el MoraBanc Andorra ha començat amb més empenta, aconseguint empatar a 20-20 amb una cistella de Doumbouya, i posteriorment avançar-se amb un tir de Bassas (20-22). Aquest moment semblava ser el punt d’inflexió per a l’equip andorrà, però ha estat un miratge. El Baskets Bonn ha reaccionat de manera contundent, encadenant un parcial de 8-0 gràcies a l’encert de Mc Ghee i una sèrie de triples que han descol·locat la defensa del MoraBanc. A més, una antiesportiva ha complicat encara més la situació per als de Lezkano.

El parcial de 31-22 en aquest segon període ha estat determinant, i ha evidenciat les dificultats del MoraBanc per controlar el joc físic dels alemanys, que han dominat el rebot i han estat letals des del perímetre. Al descans, els tricolors es veien superats per la intensitat del Baskets Bonn, deixant la sensació que hauran de millorar molt en la segona meitat si volen tenir opcions de competir pel partit.

El tercer quart ha començat amb un Morabanc Andorra que continuava patint les conseqüències d’un mal inici. Els alemanys han sumat dos triples consecutius per posar-se 57-40, mentre el conjunt tricolor lluitava per mantenir-se dins del partit. Doumbouya ha intentat revertir la situació amb algunes cistelles, però l’espectacular esmaixada de Kenedy i una altra cistella de Fleming han ampliat la diferència fins al 63-44, màxima del partit pels alemanys.

Tot i les dificultats, el Morabanc ha tingut una gran reacció amb un parcial de 12-0, liderat per Kyle Kuric, que ha encertat diversos tirs lliures i triples per reduir la diferència a 63-56. La intensitat defensiva ha millorat i, a poc a poc, els andorrans han anat recuperant terreny, arribant a situar-se a només 5 punts al final del tercer quart amb un marcador de 67-61.

L’últim quart ha estat d’infart. El Morabanc ha continuat el seu bon moment després d’una gran acció de Chumi Ortega, que ha forçat una antiesportiva i ha anotat els tirs lliures per empatar el partit a 67-67. A partir d’aquí, el duel s’ha convertit en un intercanvi de cops constant. Ortega, amb un triple, ha tornat a posar els tricolors per davant (69-71), i Llovet ha afegit una altra cistella per estirar l’avantatge fins al 69-73.

Amb això semblava que els tricolors tenien totes les de guanyar, però, no obstant això, Mc Ghee, amb un rendiment estratosfèric, ha mantingut el Bonn en el partit, anotant triples espectaculars que han deixat el marcador en 75-73. Els andorrans semblaven tenir opcions reals de completar la remuntada, però Mc Ghee, amb 32 punts, ha estat decisiu en els moments finals, liderant un parcial final de 8-0 amb l’ajuda de Fleming. El Morabanc ha intentat escurçar la distància amb un triple de Doumbouya i els tirs lliures de Harding, però un últim triple de Fleming Jr ha sentenciat el partit, deixant el marcador final en 99-91.