BÀSQUET

El Madrid imposa la lògica a la Bombonera (70-89)

El Morabanc Andorra no ha pogut amb un Reial Madrid que ha estat molt superior durant la segona meitat i ha patit una dura derrota

BCA - RMA / D Catalan

Després d’unes setmanes d’impàs i d’aturada per la Copa del Rei, sumat a una setmana de seleccions, el Morabanc Andorra tornava a l’acció aquest diumenge rebent el vigent campió d’Europa, i possiblement, l’equip a batre per tothom aquesta temporada. El Real Madrid visitava la Bombonera en un dia gran a Andorra.

Una derrota entre setmana davant del seu públic al WiZink Center, feia arribar el Madrid amb la necessitat no només de sumar una victòria, sinó de, a més a més convèncer i passar per sobre d’un Morabanc, que els precedents el convidaven a somiar en guanyar els blancs.

A l’inici de partit, els de Natxo Lezkano han pagat els plats trencats i s’han vist ràpidament amb un parcial molt desfavorable i unes sensacions que en qualsevol moment la qualitat individual dels campions d’Europa, podia trencar el partit. El poc encert en atac, per culpa d’una figura de Tavares que imposava el seu règim a la pintura, feia arribar als tricolors amb mals percentatges d’encert al final del primer quart acabant amb una tècnica per Lezkano i només 16 punts, per 26 dels de Madrid.

El Morabanc, a poc a poc que anava mirant cara a cara els de la capital d’Espanya a base de triples i aprofitant les incerteses dels blancs, aconseguia capgirar l’electrònic. La reacció del Principat aconseguida principalment gràcies al líder anotador de l’equip, Jean Montero, i ajudat també per un Andric molt inspirat des de la línia del triple. Tot i anar per davant, el Madrid no perdia la cara al partit i es mantenia sempre a prop dels tricolors. Una bona acció defensiva de Montero amb un llançament abans del descans, tancava la primera meitat amb un resultat favorable els locals, que somiaven en derrotar el totpoderós Madrid. (41-37)

La segona part, una història totalment diferent de la primera, un Madrid, molt superior, imposant el seu ritme i joc alt, amb una defensa que deixava en només onze punts els de Lezkano en el tercer període i que començava a encarar el partit.

Els blancs, tot i la seva superioritat, ajudats per un arbitratge, que estava sent molt discutit per la Bombonera i la banqueta local. Els rebots ofensius, i les segones jugades amb molt d’encert, han fet distanciar-se el Madrid que com un martell i a poc a poc, ha acabat de segellar una victòria, que ha acabat sent còmode, davant d’un Morabanc, que no ha pogut dir la seva durant la segona part, (70-89).