FC ANDORRA

L’Andorra passa de l’èxtasi a la decepció en només tres minuts (1-1)

Lautaro marca al 90, però la Cultural empata sobre la botzina i deixa l’Andorra sense premi.

En un partit gris i lluny de l’espectacle, l’Andorra ha vist com una victòria treballada s’esfumava en l’últim sospir. Els tricolors, que no han acabat de trobar el seu ritme durant els 90 minuts, s’han avançat amb un gol de Lautaro de León al minut 90 que semblava decisiu. Però la Cultural Leonesa, sense generar grans ocasions, ha aprofitat un córner mal defensat per igualar el marcador al minut 93 amb un gol de Satrústegui. L’empat 1-1 deixa una sensació amarga a l’Andorra, que ha deixat escapar els tres punts en un partit espès i ple d’imprecisions, just quan semblava tenir-lo sota control.

La primera meitat al Nacional ha estat força espessa, amb poques ocasions clares i un ritme de joc que no ha acabat d’agafar fluïdesa. L’Andorra ha començat amb força, creant les primeres arribades a través de Manu Nieto, que ha estat el jugador més actiu dels tricolors. Tot i intentar-ho amb diversos remats, els locals no han aconseguit superar un Bañuz molt segur sota pals. La Cultural Leonesa, per la seva banda, ha aprofitat alguna errada defensiva per generar inquietud, però tampoc ha trobat la manera d’obrir el marcador.

A mesura que han avançat els minuts, el partit s’ha anat igualant, amb els visitants guanyant una mica més de presència al mig del camp. Tot i així, cap dels dos equips ha aconseguit dominar amb claredat ni generar ocasions de gol consistents, amb una primera part marcada per la lluita i el control defensiu. La millor oportunitat visitant ha estat una rematada de Manu Justo que ha fregat el pal, però en general ha estat una primera meitat força discreta que ha acabat amb el 0-0 inicial.

La segona part ha començat amb més ritme, amb la Cultural Leonesa aprofitant els primers minuts per posar a prova Nico Ratti, que ha respost amb una doble aturada providencial per mantenir l’Andorra dins del partit. A poc a poc, els tricolors han anat millorant, i Ferran Costa ha mogut la banqueta per donar frescor a l’equip, amb les entrades d’Álvaro Martín, Almpanis i Lauti, que han aportat més dinamisme a l’atac. Tot i això, el duel ha seguit molt igualat, amb poques ocasions clares per part d’ambdós equips, i un Bañuz molt segur continuava frenant les aproximacions locals.

Quan semblava que el partit es dirigia cap a un empat sense gols, l’Andorra ha trobat el moment d’or. Al minut 90, Lautaro de León ha aprofitat una pilota rebotada dins l’àrea en un córner per enviar-la al fons de la xarxa, deslligant l’eufòria al Nacional. L’equip tricolor havia lluitat fins al final i semblava que s’enduia una victòria agònica. Però el futbol, tan sovint cruel, ha escrit una història diferent.

Al minut 93, en un córner a favor de la Cultural, mal defensat pels locals, la pilota ha quedat morta dins l’àrea i Satrústegui, com un caçador oportunista, ha aprofitat el desordre per marcar l’empat, desinflant l’alegria tricolor en l’últim sospir. Amb el xiulet final, l’1-1 deixava un regust amarg a l’Andorra, que havia vist com la victòria s’escapava a l’últim instant, gairebé com si el destí hagués jugat una broma amarga.