Andorra no pot amb Illes de Fèroe i clou la fase sense punts (0-4)

Tot i la derrota contra les Illes Fèroe, Andorra exhibeix una millora significativa en el seu joc, però ne és suficient per puntuar

Maria Ruzafa en un instant del partit / FAF

Andorra ha tancat la fase de classificació amb una derrota davant les Illes Fèroe per 0-3 a l’Estadi Nacional. Malgrat no haver aconseguit cap punt, l’equip ha demostrat una millora en el seu joc i una actitud lluitadora, però no ha estat suficient per acabar de la millor manera al Nacional.

Les andorranesha començat el partit amb una defensa sòlida, resistint bé les primeres ocasions de les Illes Fèroe, incloent-hi una centrada de Hummeland que ha tocat el travesser. L’equip local ha tingut una gran oportunitat amb una rematada fallida de Gemma Lluch després d’una bona centrada d’Ari. Les de Panadero s’han mantingut ben plantades al camp, impedint moltes opcions clares a les nòrdiques.

En un lapse breu, les Illes Fèroe han trencat l’equilibri amb dos gols seguits: Tórolvsdóttir al minut 17 i Klakstein al minut 20, deixant tocades les tricolors. Malgrat el cop moral, Andorra ha continuat intentant retallar distàncies amb l’afició animant des de la grada. Així, s’ha arribat al final de la primera meitat amb un 0-2 desfavorable per les tricolors.

La segona part ha començat amb bones intencions per part d’Andorra, mantenint una defensa sòlida i intentant avançar en camp contrari. Malgrat el cansament visible en ambdós equips, les tricolors han continuat lluitant i han generat algunes oportunitats, com una passada en profunditat de Moles per Èrica que no ha arribat a controlar. Andorra ha tingut una gran oportunitat amb Colobrans dins de l’àrea, però no ha pogut marcar.

Les Illes Fèroe han augmentat l’avantatge amb un gol de Johannesen al minut 71, després d’un ràpid contraatac. Tot i això, Andorra no ha deixat d’intentar-ho, amb la portera Luna destacant-se amb una bona aturada a un xut llunyà. A mesura que avançava el partit, Andorra ha continuat buscant retallar distàncies, però la defensa de les visitants s’ha mantingut ferma. Les visitants han arrodonit la victòria amb un gol de falta directa al minut 94 de Joensen.

Derrota final, on la selecció no s’ha pogut acomiadar de la millor manera. Una fase que ha servit com a aprenentatge i motivació per continuar creixent i millorant, amb la vista posada en el futur.

Despiece de Noticia

Maria Ruzafa: “Tot i la derrota, estem contentes per l’esforç”

Després de la derrota per 0-4 contra un rival de nivell superior, el seleccionador Albert Panadero va destacar l’esforç i la millora del conjunt andorrà. “Han fet un esforç després de noranta minuts a Grècia, tornar a jugar 90 minuts contra un rival que va amb línia ascendent. Penso que marxem amb molt càstig”, ha afirmat Panadero. Malgrat el resultat, ha reconegut que l’equip ha demostrat “capacitat tàctica i tècnica”, i ha subratllat que “la jove mitjana d’edat de les jugadores, 21-22 anys, indica un futur prometedor per a la selecció”.

La jugadora Maria Ruzafa ha expressat orgull per la progressió de l’equip des de l’arribada del nou staff. “Anímicament ens ha costat molt els últims 15 minuts… però l’equip està content de tot l’esforç que hem fet. Hem millorat moltíssim des del dia 1”, ha dit Ruzafa. També ha destacat el potencial de la base, mencionant que les joves jugadores mostren un futur brillant si es continua invertint en recursos per al seu desenvolupament.