BÀSQUET

Andorra cau per la mínima contra Armènia (43-45)

Les tricolors perden en un partit molt disputat i sumen la seva tercera derrota al Campionat Europeu de Petits Estats

Un instant del partit / FAB

L’equip femení d’Andorra ha caigut de forma ajustada davant Armènia amb un resultat de 43-45 en el seu tercer partit al Campionat Europeu de Petits Estats. Les tricolors han mostrat un gran nivell de joc, arribant a tenir l’oportunitat d’empatar el partit en els últims segons, però no han pogut aconseguir la cistella decisiva que les hauria portat a la pròrroga.

Malgrat la destacada actuació de Clàudia Guri, qui ha estat una peça clau durant tot el partit, l’equip no ha pogut superar l’encert de les armènies en els últims minuts. Els parcials de cada quart han estat de 9-7, 13-5, 7-15, i 14-18, mostrant un partit molt disputat i equilibrat fins al final.

Aquesta derrota deixa a l’equip andorrà amb tres derrotes en el torneig, fet que els impedeix competir per les medalles i haurà de jugar pel 5è al 8è lloc.

BÀSQUET

El pick 15 del draft de l’NBA en el punt de mira del MoraBanc

El conjunt tricolor es fixa en Sekou Doumbouya per reforçar la posició d’aler

Doumbouya a Detroit Pistons / NBA

El MoraBanc Andorra s’interessa en el jugador guineà Sekou Doumbouya. El jugador de 2,06 d’alçada ocupa la posició d’aler i seria un reforç de luxe pel conjunt tricolor que després de reforçar-se amb Shannon Evans i Chumi Ortega, començaria a tancar la plantilla. El guineà amb passaport francès, no ocuparia plaça d’extracomunitari.

Doumbouya de vint-i-tres anys, ja porta vuit anys com a professional, havent disputat incloses tres temporades a l’NBA després d’haver estat escollit per Detroit Pistons en la posició 15 del draft del 2019. L’aler va disputar 96 partits entre els Pistons i els Lakers amb una mitjana de 5,6 punts per partit i 2,8 rebots.

A Europa el francoguineà ha estat la darrera temporada a les files del Roanne amb uns números brillants. 21,2 punts per partit, 4,9 rebots i un 17,1 de valoració mitjana que l’han fet estar al radar dels del Principat per disputar competició europea. A banda, a mitja temporada va estar disputant entrenaments amb el Zunder Palencia, però no va acabar aribant. Amb divuit anys, tot just abans de marxar a l’NBA, el jugador va disputar l’Eurocup amb el Limoges.

Amb bons percentatges d’anotació i bon tir exterior (31,1%), Doumboya podria ser l’operació per reforçar la posició d’aler que necessita el conjunt de Natxo Lezkano. Un jugador que busca tornar al primer nivell europeu i amb el MoraBanc podria aconseguir-ho disputant dues de les principals competicions del continent.

BÀSQUET

El MoraBanc Andorra rescindeix Ádám Somogyi

El conjunt tricolor ha comunicat aquest dilluns que Ádám Somogyi no continuarà a l’entitat

acb Photo / F. Rodríguez

El MoraBanc Andorra ha comunicat que l’hongarès ja no forma part de la disciplina després que el club hagi executat la clàusula de sortida que estava estipulada en el seu contracte en què és una decisió tècnica, ja que el base no entrava en els plans de futur de Natxo Lezkano.

El jugador va arribar la temporada passada i ha disputat un total de 26 partits amb una mitjana de 3,5 punts per partit, 1,1 rebots i 1,5 assistències. El jugador de vint-i-quatre anys format a Espanya comptava amb la llicència de jugador de formació, un fet que amb l’arribada de Chumi Ortega no preocupa, de moment, als del Principat.

BÀSQUET

L’andorrà Igor Esteve, nou àrbitre d’ACB

L’ACB ha confirmat l’ascens de l’andorrà a la màxima categoria del bàsquet espanyol

Esteve en un partit / arxiu

L’àrbitre andorrà Igor Esteve Malmierca (1988) formarà part de l’equip arbitral de l’ACB per a les competicions 2024-25, una vegada l’Associació de Clubs ha confirmat el seu ascens aquest dilluns.

Esteve, pertanyent al comitè castellà lleonès (Salamanca), va començar la seva carrera l’any 2011, havent dirigit LEB Or i Lliga Femenina Endesa (2018-actualitat), LEB Plata (2018-2019), Lliga EBA (2011-2018) i Lliga Femenina-2 (2011-2018). És àrbitre internacional FIBA (des de 2013) i FIBA 3×3 (des de 2017).

El del Principat ocuparà el lloc de Miguel Ángel Pérez Pérez, que es retira en aconseguir l’edat màxima regulada.

BÀSQUET

Andorra es proclama campiona d’Europa dels Petits Estats (84-79)

La selecció ha superat a Malta i s’ha penjat l’or; la femenina acaba setena

Un moment de la final / FIBA

Andorra no ha fallat a casa. L’avís de pluja no ha posat la por al cos del conjunt tricolor davant la possibilitat que la jornada de diumenge acabés amb pluja. Andorra ha acabat superat per 84-79 a Malta en una final ajustada i en la qual els tricolors han anat de menys a més.

Al final del primer període Andorra dominava per només un punt després del 20-19 amb el qual s’ha arribat. La igualtat s’ha mantingut al descans, si bé era Malta qui passava a dominar l’electrònic en el pas pels vestidors (35-39).

En el tercer període res ha canviat i Andorra es mantenia a tocar de Malta però no ha estat fins el darrer període quan els tricolors han acabat fent la passa definitiva per tancar la final per un ajustat 84-79.

La femenina, setena a Kosovo

D’altra banda, aquest matí la selecció femenina s’ha imposat còmodament en la final pel setè lloc.

La victòrua ha estat molt clara davant una Kosovo que no ha pogut fer res i ha acabat caient per 80-49.

BÀSQUET

La selecció masculina supera San Marino i jugarà la final de l’europeu dels Petits Estats (64-59)

Els tricolors s’enfrontaran a Malta en la final d’aquest diumenge

Un moment del partit / FAB

Victòria de prestigi per Andorra que ahir va superar a San Marino en la semifinal de l’europeu dels Petits Estats i disputarà la final davant Malta. Els tricolors han començat bé en el partit, però San Marino mantenia el domini a l’electrònic (12-15 al final del primer període).

Al segon quart, però, ha estat quan millor ha estat Andorra, especialment en defensa, aconseguint deixar als rivals amb només 6 punts, deixant el 32-21 al descans. La reacció visitant no s’ha fet esperar i al final del tercer període la diferència tornava a ser només de tres punts (45-42), però Andorra ha tornat a reaccionar en el darrer període per acabar segellant la victòria per 64-59.