Andorra acaba amb la sequera i guanya després de més de dos anys sense fer-ho (2-0)

Els tricolors han derrotat a San Marino, la pitjor selecció del rànquing FIFA, en un partit on han estat molt superiors

Una imatge de la selecció celebrant el gol / FAF

La selecció tricolor ha trencat a sequera de més de dos anys sense marcar cap gol i sense guanyar cap partit. Ho ha aconseguit aquest diumenge davant de San Marino, actualment la pitjor selecció del món.

El combinat de Koldo Álvarez ha sortit demostrant que d’amistós el partit no tenia res. Ja des de bon inici s’han vist clares les intencions dels tricolors d’aprofitar el dia d’avui per treure un bon resultat. Des de l’onze del seleccionador fins a les intencions i conviccions dels jugadors tricolors, avui Andorra volia la victòria.

Al minut 9 de joc i en la primera aproximació clara del partit, Berto Rosas, el millor jugador andorrà, ha complert amb l’afició regalant el primer de la tarda rematant ajustant la pilota al pal de Colombo fent impossible la seva aturada. Cucu ha estat a punt de fer el segon quan encara no s’havia arribat a la mitja hora de joc, però el porter ha refusat la pilota que ja agafava porteria. La mala notícia ha arribat amb la lesió de Berto Rosas que ha marxat lesionat a la mitja hora de joc amb unes molèsties a la planta del peu esquerre.

San Marino ha buscat les seves oportunitats creixent de mica en mica al partit, però Marc Pujol després d’una molt bona passada de Joan Cervós, s’ha encarregat de fer el segon pocs minuts abans d’arribar al descans amb una gran definició al segon pal. El migcampista que avui ha marcat, va ser present en la primera victòria oficial de la selecció absoluta de la qual es compleixen vint anys. Amb el 2-0 s’ha arribat al descans del partit a l’Estadi Nacional.

La represa ha continuat amb un guió de partit molt similar, Andorra dominadora i amb més arribada que no pas els visitants que amb prou feines han pogut tenir possessions llargues. Al 51, Marc Pujol ha fet el segon en el seu compte particular, però ha estat anul·lat per Martínez Munuera, àrbitre del partit. Més enllà del joc, el dia d’avui també ha servit perquè molts jugadors poguessin disputar minuts amb la samarreta tricolor.

Quan el partit començava a entrar en una fase de domini absolut per Andorra i en què no passaven gaires coses al Nacional ha arribat la jugada còmica de la tarda. Una passada del lateral dret des de gairebé el mig del camp al seu porter, ha acabat anant al pal en el qual ha pogut ser el tercer d’Andorra per acabar de sentenciar el duel.

Durant els darrers minuts el combinat nacional s’ha mantingut sòlid, sense concedit massa i aguantant la victòria. Tot i poder haver fet el tercer en diverses ocasions, el gol no ha arribat i el partit ha acabat amb el resultat de 2-0.