Ainhoa Fernández: “A l’arbitratge no hi ha distincions entre homes i dones”
L’àrbitra internacional és un dels màxims exponents del futbol andorrà en l’àmbit internacional
Més Videos
Roberto Torres: “No soc aquí per passar el temps, sinó per guanyar”
L’1×1 del Nàstic de Tarragona 1-1 FC Andorra
Nàstic de Tarragona – FC Andorra en directe: resultat, resum i gols del partit de la jornada 13 de Primera Federació
MoraBanc Andorra – Unicaja en directe: resultat i resum del partit de la jornada 8 de l’ACB
Publicat
fa 6 mesosel
per
Pol DirvanauskasAinhoa Fernández Ruiz és actualment la figura dins del futbol femení que més portes està enderrocant des del Principat d’Andorra. L’àrbitra internacional de 29 anys està esdevenint, gràcies a les seves bones actuacions, una de les millors jutges de línia mundials. Capaç de compaginar el seu dia a dia al Principat amb les designacions en partits internacionals, fa menys d’una setmana va passar de xiular a un dels estadis més icònics de tot el futbol mundial com Wembley a fer-ho a Borda Mateu.
En el focus principal de l’esport hi conviuen molts elements. Entrenadors, cos tècnic, jugadores… Però en el dia internacional del futbol femení, la màxima referent del Principat, és àrbitra internacional i ha volgut deixar clar que dins del futbol els “antagonistes” d’aquest esport també són importants.
Dins del món del futbol, la importància de l’esport femení cada cop creix més. Ainhoa Fernández, ha volgut entrar en detall de quin és el paper de la dona en aquest esport des de la seva feina i quins beneficis i inconvenients hi ha. “Ser dona ara mateix en el món arbitral és un avantatge. Cada cop estem creixent més”, afirmava l’andorrana. Un altre dels problemes que l’estament arbitral pateix, són les agressions verbals i físiques i la pressió a la qual setmana rere setmana estan sotmesos, per sort, però, Fernández assegura que poques vegades ha hagut de patir aquest tipus de situacions sobre el verd.
Un altre dels factors que sempre sobrevola el caps dels jutges de l’esport és la por a l’error, un fet que pot decidir i determinar accions de joc. Per Ainhoa Fernández, és part del joc. “L’arbitratge és un esport d’error i ens equivoquem tots els àrbitres a tots els partits. L’error existeix sempre i si tens por a l’error crec que no avances”.
Wembley va ser un escenari, on Fernández va debutar internacionalment a l’elit. Un partit amb presència de més de 62.000 espectadors i amb dues seleccions de primer nivell mundial com Anglaterra i Suècia, una vivència que la del Principat, encara no sap definir amb paraules. “Va ser el millor dia de la meva vida” assegurava la linier, que a més a més explicava el moment de la designació, “rebo el missatge i no penso a mirar on es juga, quan vaig veure que era a Wembley va ser impressionant, el millor dia de la meva vida”.
“En un país petit tens més possibilitats d’arribar més lluny”, és el cas d’una exfutbolista que va arribar a ser internacional amb la selecció i que també ho ha aconseguit amb el món de l’arbitratge. Les ajudes de la Federació Andorrana Fernández les valora molt positivament. “La FAF no fa distincions entre homes i dones a nivell arbitral. A banda de què ens ajuda a subvencionar-nos els cursos i millores per continuar progressant dins de l’estament“, ha acabat afegint que la polèmica mai marxarà del futbol, perquè és el que ven, però que “no hi ha àrbitres comprats” dins de l’esport.
Et pot interessar
Roberto Torres: “No soc aquí per passar el temps, sinó per guanyar”
Andorra acaba puntuant, però continua negada de cara a gol (0-0)
Koldo Álvarez: “L’objectiu de puntuar s’ha complert, però han faltat gols”
Andorra tanca la Nations League amb l’honor en joc
San Marino continua amb el seu any històric i puja a la lliga C de la Nations League
Andorra sots-19 no pot amb Xipre i es queda sense el premi dels punts (0-1)