Connect with us
Adri Gallego en un partit aquesta temporada Adri Gallego en un partit aquesta temporada

FUTBOL

Adri Gallego: “Des que soc aquí, és el millor equip que hem tingut”

El jugador viu la seva quarta temporada al club escaldenc amb la mateixa ambició per guanyar títols que quan va arribar al Principat

Adri Gallego en un partit aquesta temporada

Publicat

el

Arribats ja a la jornada 5, la lliga Multisegur ha començat més competitiva que mai respecte a l’any passat. I és que en el primer any que la lliga té 10 equips, la UE Santa Coloma i la Penya Encarnada estan sorprenent més d’un, col·locant-se al més alt de la taula i donant mostres de bon joc. Certament, el futbol andorrà està en plena transició, buscant aquest camí cap al professionalisme, amb l’objectiu que els seus millors equips puguin donar el màxim rendiment en les eliminatòries europees, un dels objectius de la temporada.

Un dels equips clàssics que cada any lluita pel títol, és sens dubte l’Inter Club d’Escaldes. De fet, l’equip escaldenc ja ha guanyat un trofeu aquesta temporada, imposant-se en la Supercopa davant l’Atlètic Club d’Escaldes. No obstant això, l’inici en lliga no és el més esperat per als d’Otger Canals, que han perdut diversos punts i han vist minimitzat el seu joc. Així i tot, no estan lluny de lideratge, en concret a cinc punts. Precisament, aquest cap de setmana juga un duel vital davant el segon, el Penya Encarnada, en el que pot retallar distàncies. Per a analitzar tota aquesta situació, a Andorra Esportiu hem pogut parlar amb Adri Gallego, un dels capitans del conjunt escaldenc.

Pregunta: Quines sensacions tens després d’aquest inici?

Adri Gallego: “Fa quatre temporades que estic aquí i les quatre he estat amb Otger, i és la primera que fem pretemporada amb ell, perquè sempre ha estat que ha començat un altre i al final ha entrat ell i tal. I les sensacions són bones, crec que és el millor equip en tot a tant col·lectivament com individualment. I ja hem millorat bastant perquè hem tingut molts lesionats, hem començat sense davanters. Abel, que és un noi nou argentí, va tenir els papers aquesta setmana, que és el primer partit que ha pogut jugar, Sacha es va lesionar en el primer partit pretemporada, Kilian també Adri, el porter. Però bé, esperem estar a dalt i anem per tot, a guanyar la lliga i el que vingui”.

Pregunta: Estem davant la lliga més competitiva o la més difícil de guanyar?

A.G: “Més complicada no ho sé, perquè també l’any passat, per exemple, estava l’Atlètic d’Escaldes, estava el Santa Coloma i enguany tampoc han començat bé. L’FC Santa Coloma està ja en punt nostre, però sí que té pinta que potser hi ha un altre equip més que és la Penya, que pot estar lluitant aquí per Europa, que altres anys no estava. I la UE Santa Coloma és veritat que ha començat molt bé. La veritat que des que soc aquí els jugadors es nota que hi ha més nivell, que venen jugadors més bons de fora. I sí que pot ser que sigui l’any amb més competitivitat, sobretot per aquests llocs europeus”.

Pregunta: Creus que hi ha alguna diferència entre els equips que han pujat i els que ja estàveu en la categoria?

A.G: “Bé, sí, jo crec que es nota bastant. Ja et dic, els tres, quatre de dalt i els de baix que han pujat, es nota bastant, perquè al final veus els resultats. Aquesta setmana mateix nosaltres fem 6-1, el Santa Coloma fa 5-0, i es nota més que res amb els jugadors que hi ha, perquè ells no tenen aquesta capacitat econòmica per a poder signar a jugadors més bons, i al final el país és petit i has de fer un equip amb el que hi ha, no hi ha més. Els ascendits no poden portar tants jugadors de fora, perquè això requereix un mínim de salaris i és complicat”.

Pregunta: Penses que és un encert per a la lliga que hi hagi més equips?

A.G: “Bé, això no ho sé. És el primer cop que passa això i es veurà més aviat a llarg termini. Sí que és veritat que anys anteriors hi ha alguns equips que a partir de gener han començat a no pagar, com el cas de l’Engordany, que va desaparèixer. I això era amb vuit equips. Ara amb deu, veurem a veure, esperem que sí, que sigui un encert i que tot vagi millor”.

Pregunta: Què et sembla el que ha passat amb Engordany i del Sant Julià?

A.G: “A veure, el que no entenc, per exemple, en el cas d’Engordany o no sé si era Sant Julià, que estaven sense cobrar i després va venir un altre patrocinador o inversor, en teoria a posar diners i tampoc van cobrar. Llavors, no sé com han deixat que passi. Jo normalment, si agafo un equip, normalment has de posar un aval o alguna cosa perquè vegis que hi ha diners i que els jugadors vegin que el que entra nou pagarà”.

Pregunta: Creus que hauria d’haver-hi un control? Qui hauria de fer-ho els equips o la federació?

A.G: “Jo crec que això seria cosa de la Federació. No sé com va a Espanya, si és cosa de la lliga, perquè suposo que sí, perquè si cadascun pot venir un inversor i dir tinc un milió d’euros, tranquils, però i si no els té, que és el que ha passat. I no sé com va molt bé això, jo soc jugador, però és lògic, un mínim d’alguna cosa, ja sigui un aval, de tenir uns diners per si falla alguna cosa i que els jugadors no cobrin, doncs que tinguin aquesta garantia”.

Pregunta: Quin salt ha de donar la lliga per a ser més professional?

A.G: “Si que he notat que venen molts més jugadors de més qualitat, però tu veus els partits de fa deu anys i les instal·lacions més o menys és el mateix. La gespa artificial, els vestuaris, estem en casetes i van dues dutxes. No podem aparcar, ni tan sols per a anar a entrenar hem de buscar aparcament o pagar per a aparcar, que això és cosa que a Espanya això és impensable, no tenim un vestuari propi, no tenim gespa natural. Quan venen partits d’Europa no podem ni anar a entrenar al Comunal més d’un dia. Són detalls, però marquen la diferència”.

Pregunta: El tema dels camps com el porteu, perquè a vegades podeu coincidir amb equips no?

A.G: “Això t’anava a dir, també, que durant tota la setmana tenim un pla d’entrenaments. Pel dissabte, per exemple, no sabem quan entrenarem perquè hem d’esperar si hi ha la base, potser hem d’anar a Alàs a entrenar. Són coses molt incomprensibles i no considero que sigui tan complicat. Tampoc és un lloc tan petit com per a no poder, com per exemple, hi ha Prada de Moles també que no s’utilitza molt, l’Estadi Nacional, el Comunal, tenen llocs per a fer. I això em va impactar bastant quan vaig arribar, estàvem entrenant a Borda Mateu i en l’altre mig camp, estava el rival que ens enfrontàvem el diumenge. I em vaig preguntar què passa aquí? No pots fer estratègia, res de res, és estrany, però t’acostumes”.

Pregunta: Ja has guanyat lligues, Potser enguany pot ser la més difícil de guanyar?

A.G: “Sí, sí, totalment, serà la més complicada. Com he dit, tenim el millor equip des que soc aquí. Però clar, els altres equips també han millorat. Abans érem pocs equips, la lliga era entre dos, però ara es van afegint equips a la lluita i entre nosaltres, ens podem guanyar i podem perdre contra ells, pot passar qualsevol cosa. La veritat que continuo amb aquesta il·lusió de poder aixecar títols, tot i haver guanyat lliga, Copa, Supercopa, però sempre vull més”.

Pregunta: Consideres que falta poc perquè un equip d’Andorra arribi més lluny a Europa?

A.G: “Jo espero que a curt termini es pugui aconseguir això. Crec que enguany ja no hi ha lliguilla d’aquestes de quatre que es va a un país a la prèvia de Champions, crec que ja és eliminatòria i ja. No sé si a Champions, això ja és paraules majors, però en Conference League jo penso que sí que es pot assolir. Ho va aconseguir el Lincoln de Gibraltar, fa poc i ja et dic, aquesta lliga està creixent bastant. Ja se’ns estan notant els avanços amb aquests partits que veiem a nosaltres contra l’Hibernian o el Santa Coloma plantant cara a l’AZ”.

Pregunta: Si et poguessis nacionalitzar andorrà, et faria il·lusió anar amb la selecció?

A.G: “Clar, em faria il·lusió, sí, sí. En els camps que juguen els meus companys com Chus, he tingut altres companys que també han estat a la selecció, que ara estan en altres equips i els veus a Wembley jugant contra Anglaterra. És una cosa que es somia des de petit, jugar en aquests camps. I sí, la veritat que tinc enveja molt sana del que estan vivint ells. I pel tema de nacionalitzar-se, potser no sé què es podria dir, però jo crec que vint anys és molt. Perquè clar, és que potser la gent es pot aprofitar també, però segurament molts jugadors hi voldrien jugar”.

Pregunta: Et veus retirant-te a l’Inter?

A.G: “Sí, per què no? Jo estic molt a gust aquí, sempre ho he dit. Però jo soc de Lleida i sempre he estat a Lleida des dels set anys fins al primer equip. I per què no, m’hauria agradat també potser tornar a jugar allí a casa. Però aquí em sento com si fos la meva casa, així que tant de bo pogués retirar-me aquí”.

Continua llegint
Clicka per comentar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FC ANDORRA

Iago López, en l’òrbita de l’FC Andorra

El lateral dret, que ha finalitzat el seu contracte amb el club madrileny, també ha despertat l’interès del Real Múrcia, tot i que ha descartat aquesta opció.

Publicat

el

Iago López amb l'AD Alcorcón / ADA

L’FC Andorra ha posat els ulls en Iago López, el lateral de l’Alcorcón, que ha finalitzat el seu contracte amb el club madrileny i està buscant nou destí. Segons ha pogut saber Andorra Esportiu, el jugador de 25 anys està considerant les seves opcions per a la temporada vinent, i l’interès del club andorrà és una de les possibilitats que més valora.

Malgrat que el Real Múrcia també havia mostrat interès en el jugador, segons ha avançat Cazurreando.com, Iago López ha decidit descartar aquesta opció, tal com ha pogut confirmat Andorra Esportiu. Aquesta decisió deixa l’FC Andorra en una posició favorable per considerar una oferta per aconseguir els serveis del lateral.

Tot i que encara no hi ha una oferta formal sobre la taula, l’interès del club andorrà és evident i per part del jugador també, un fet que en les últimes hores ha fet acostar les postures. La possible incorporació d’un jugador amb les seves característiques podria reforçar la defensa i donar més opcions tàctiques a Ferran Costa.

El lateral dret ha tingut una temporada notable amb l’Alcorcón durant el curs 23/24, destacant per la seva solidesa defensiva i la seva contribució en atac. En la darrera temporada, López ha disputat 34 partits de lliga, ha marcat 2 gols i ha proporcionat 5 assistències, demostrant ser una peça clau en l’esquema del conjunt madrileny. La seva capacitat per jugar tant de lateral dret com de carriler ha cridat l’atenció de diversos clubs entre ells l’equip tricolor.

Continua llegint

FUTBOL

L’Inter cau amb el Maccabi Haifa en la prova abans de la Conference (3-1)

Malgrat una primera part equilibrada i dos penals a favor, l’equip andorrà no pot superar l’experiència i el ritme de competència dels israelians

Publicat

el

Un instant del partit / ICE

L’Inter d’Escaldes ha estat disputant diversos partits amistosos en les darreres setmanes, però el d’ahir ha estat especialment significatiu enfront d’un rival de gran envergadura com el Maccabi Haifa. Jugat a Girona, aquest matx ha servit com a preparació crucial per al proper compromís de l’Inter en la prèvia de la Conference League, que tindrà lloc el dijous vinent.

En un partit molt disputat, l’Inter d’Escaldes ha caigut davant el Maccabi Haifa per 3-1. Tot i una primera part equilibrada, el marcador ja reflectia un 2-0 a favor dels israelians, gràcies als gols aconseguits als minuts 43 i 45, aquest últim mitjançant un penal força dubtós.

La segona part ha estat testimoni de molts canvis, però l’Inter d’Escaldes ha aconseguit empatar temporalment el partit gràcies a un penal transformat per Adri Gallego al minut 75. Tot i l’esforç i una actuació notable en línia ofensiva i defensiva, l’equip andorrà ha acabat cedint davant l’empenta del Maccabi Haifa, que ha marcat un tercer gol des del punt de penal.

Adri Gallego, autor del gol de l’Inter, ha destacat la importància del partit com a preparació per a la prèvia de la Conference League que comença la setmana vinent, contra un rival molt dur, el Velez Mostar. “Ha estat un bon test per treballar tot el que hem entrenat,” ha dit Gallego. “Crec que hem estat bastant bé en línia ofensiva i defensiva, i tot i la derrota, ens emportem aspectes positius d’aquest partit.”, ha asseverat el defensa.

Continua llegint

FC ANDORRA

L’FC Andorra compleix els requisits d’una Primera RFEF professionalitzada

El club un cop coneguts els requisits pot assegurar la seva participació en la competició

Publicat

el

Imatge de l'equip al Nacional / FCA

L’FC Andorra ja coneix a més a més dels grups de competició quins són els requisits establerts per la Primera RFEF per a la temporada 2024/25. Pel que fa al pressupost, el club tricolor supera àmpliament el mínim requerit d’1,5 milions d’euros, ja que en la darrera temporada va disposar de 8 milions, i l’any en què van disputar la Primera RFEF, van tenir un pressupost de 3,5 milions d’euros.

Aquesta temporada, el club tricolor jugarà al Nacional, l’únic estadi del país amb capacitat mínima de 3.000 espectadors, que també compleix amb els requisits de lluminositat per a partits nocturns (mínim de 600 luxes) i disposa de gespa natural. Si el club no hagués pogut jugar al Nacional, hauria hagut de buscar un estadi fora del país, ja que cap altre estadi andorrà compleix els requisits.

Els requisits per a jugar en la Primera RFEF 2024/25 inclouen:

  1. Estadi amb capacitat mínima de 3.000 espectadors.
  2. Pressupost mínim d’1,5 milions d’euros.
  3. Gespa natural. Els equips recentment ascendits que no compleixin aquest requisit tindran fins al 15 de gener de 2025 per adaptar-se.
  4. Il·luminació suficient per a la disputa de partits oficials en horari nocturn, amb una lluminositat mínima de 600 luxes.
  5. Màxim de 17 llicències de categoria “P” (professionals) per a jugadors majors de vint-i-tres anys, amb els corresponents costos econòmics i requisits laborals.

Novetats en el Reglament de la Competició

La Primera RFEF ha introduït diverses novetats significatives en el reglament de la competició per a la temporada 2024/25. Un dels canvis principals afecta directament la confecció de les plantilles dels clubs. A partir de la pròxima temporada, els equips podran tenir fins a 25 fitxes del primer equip, destinant 18 d’aquestes a jugadors majors de vint-i-tres anys, mentre que les set restants hauran de ser ocupades per futbolistes sub-23. Aquesta modificació permetrà que cada equip pugui incorporar fins a dos jugadors experimentats més que la temporada anterior, fet que incrementarà significativament el nombre de moviments en el mercat de fitxatges.

Segons el nou reglament de la competició: “Els clubs podran obtenir un número màxim de 25 llicències de futbolistes en la seva plantilla, de les quals, no podrà haver-hi més de 18 majors de 23 anys havent de ser la resta menors de la citada edat, computant-se les altes i les baixes que es poguessin produir al llarg de la temporada, de tal forma que la plantilla mai pot estar composta per més de 18 futbolistes majors de 23 anys.”

Aquestes novetats en el reglament busquen millorar la competitivitat i les condicions dels equips de la Primera RFEF, assegurant una competició més equilibrada i professionalitzada.

Llicències de Categoria “P”

Les normes federatives imposen un màxim de 17 fitxes tipus P, és a dir, jugadors majors de 23 anys, amb uns costos que poden anar dels 20.000 als 35.000 euros en funció dels ingressos que el club rebi posteriorment dels drets televisius. Tots aquests jugadors hauran de tenir contracte a jornada completa i estar donats d’alta a la Seguretat Social. A més, per a la seva inscripció, el club haurà d’aportar un aval bancari de 200.000 euros. La Federació Espanyola de Futbol també inclou clàusules de control financer per evitar que cap club especuli amb pressupostos que posteriorment no es puguin complir, garantint així una competició més equitativa i rigorosa econòmicament.

Continua llegint

FUTBOL

Lluís Cruz: “Era incomprensible que desaparegués el futbol sala de la nit al dia”

La decisió de la FAF de reduir el nombre d’equips de l’ENFAF genera preocupació entre els entrenadors i jugadors, especialment en el futbol sala

Publicat

el

Un instant d'un entrenament de l'Enfaf femení aquesta temporada / ENFAF

Dimarts al matí, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va anunciar que l’estructura dels equips ENFAF per a la temporada 2024/2025 es veurà reduïda, a falta de la ratificació en una assemblea extraordinària programada per al 18 de juliol. Aquesta decisió, presa després d’una reunió amb els clubs que formen part de l’Assemblea, implica una disminució significativa del nombre d’equips en diverses categories, incloent-hi el futbol sala, on inicialment es plantejava l’eliminació de diversos conjunts, però finalment es va fer una petita marxa enrere.

Luis Cruz, seleccionador femení i entrenador de l’Enfaf Cadet de futbol sala, ha expressat la seva preocupació i el seu malestar per aquesta situació.“És incomprensible que, de la nit al dia, pugui desaparèixer el nostre esport sense cap alternativa viable”, ha declarat el seleccionador a Andorra Esportiu, qui també ha destacat la manca d’explicacions clares per part de la federació.

Aquesta reestructuració ha generat un gran neguit entre els tècnics i jugadors, especialment aquells que veuen truncada la seva trajectòria esportiva.“El divendres va ser molt dur, amb trucades a uns i altres, cadascú donava una versió diferent del que havia passat a l’assemblea. Ningú ens donava explicacions clares”, ha exposat el tècnic.

El dissabte, després de la reacció a les xarxes socials, va rebre una trucada d’un president de futbol 11 assegurant-li que es faria una reunió dilluns per aclarir la situació. “Ens van dir que en cap moment es va discutir sobre el futbol sala en les negociacions dels camps”, ha afegit. Pel que fa al futur, Cruz s’ha mostrat neguitós per la desaparició de l’equip aleví de futbol sala. “És crucial trobar una solució perquè els alevins puguin continuar jugant”, ha insistit.

Tanmateix, ha posat èmfasi en la necessitat de tenir una estructura completa que permeti la continuïtat de les jugadores fins al nivell sènior. “Ara queda aquest neguit de saber què passarà d’aquí dos o tres anys amb les nostres jugadores. Podem tenir aquestes categories o, quan acabin el juvenil, aquestes jugadores hauran de marxar fora i ja no podran tenir algú més aquí.“, ha reflexionat l’entrenador.El tècnic també ha expressat la seva opinió sobre la situació dels equips alevins. “Per a l’aleví masculí que desapareix, igual la solució passa perquè algun club se’n faci càrrec, però només Sant Julià i el FS Encamp tenen llicència per competir fora. I sense l’ajuda econòmica de la federació és complicat”, ha comentat.

“Per mi, pagant les quotes que volen fer pagar ara als equips ENFAF, que ho trobo normal, no veig necessari que desaparegui cap equip de sala” i alhora ha afegit que “i si ha de desaparèixer sí o sí, s’ha d’obligar a tots els clubs a tenir lliga de futbol sala aleví a Andorra”. Finalment, Cruz ha destacat la importància del futbol sala en el desenvolupament esportiu dels joves. “Si mirem altres països com Brasil o Argentina, els primers passos dels jugadors són amb el futbol sala. Aquí sembla que anem al revés”, ha conclòs.

Continua llegint

FC ANDORRA

Adri Vilanova marxa de l’FC Andorra, després de sis temporades

Adri Vilanova i el FC Andorra separen els seus camins després de sis temporades
plegats

Publicat

el

Vilanova en un partit / FCA

El central català va acabar el passat diumenge la seva vinculació contractual amb el club i no continuarà formant part del club tricolor. D’aquesta manera, Vilanova posa punt final a una trajectòria de cinc anys i mig defensant amb brillantor la samarreta tricolor.

El defensa va arribar al club amb l’equip jugant a 1a catalana i en el que era tot just l’inici del projecte actual. Plegats, club i jugador han viscut l’etapa més brillant de l’entitat amb tres ascensos i el salt de categories regionals fins al futbol professional en poc més de tres anys i mig.

Pel que fa als números, durant aquestes sis temporades, Vilanova ha disputat 148 partits repartits en quatre categories diferents; LaLiga 2, 1a RFEF, 2a divisió B i 1a catalana, anotant vuit gols. A més, des de la seva arribada, el ‘5’ s’ha mostrat sempre com un futbolista compromès amb el projecte i la institució esdevenint un jugador cabdal per entendre els èxits del club en aquests últims anys.

Continua llegint
PUBLICITAT

EL + VIST